Skip to main content

Κομισιόν: Tον Δεκέμβριο η απόφαση για την περικοπή συντάξεων

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι το ελληνικό αίτημα δεν είναι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Εurogroup της 1ης Οκτωβρίου

Η απόφαση για την περικοπή ή όχι των συντάξεων στην Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2019 θα ληφθεί πιθανότατα στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι το ελληνικό αίτημα δεν είναι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Εurogroup της 1ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να απασχολήσει επίσημα τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα ληφθεί η οριστική απόφαση, είπε ότι κατ’ αρχάς θα πρέπει η κυβέρνηση να στείλει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 πριν από τις 15 Οκτωβρίου στην Κομισιόν, όπου θα υπάρχουν πληροφορίες για όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Η Επιτροπή θα γνωμοδοτήσει για τον προϋπολογισμό και το ελληνικό αίτημα, ενώ τη «σκυτάλη» θα πάρουν στη συνέχεια οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης και το Εurogroup.

Με δεδομένο ότι το αμέσως επόμενο Εurogroup είναι νωρίς (5 Νοεμβρίου), το πιθανότερο σενάριο είναι πως η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου.