Skip to main content

Κομματικοποίηση και στη ΓΓΔΕ προσάπτει στην κυβέρνηση η ΝΔ

Να επαναφέρει την προηγούμενη διαδικασία τοποθέτησης διευθυντών, καλεί την κυβέρνηση ο συντονιστής Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας

Κλιμάκωση των αδιαφανών κινήσεων με στόχο την κομματικοποίηση του κράτους, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής διευθυντών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Όπως αναφέρει η διαδικασία ολοκληρώνονταν από Συμβούλιο Επιλογής, κατά τα διεθνή πρότυπα κάτι που καταργεί η κυβέρνηση και αναθέτει το δικαίωμα επιλογής αποκλειστικά στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

«Σημειώνεται ότι αυτό τον καίριο θεσμικό ρόλο, εδώ και μήνες, καλύπτει επιλογή της Κυβέρνησης, μετά την παύση της προηγούμενης Γενικής Γραμματέως», σημειώνει.

Καλεί, δε, την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και να επαναφέρει την προηγούμενη διαδικασία τοποθέτησης διευθυντών.