Skip to main content

Κομμωτήριο και Covid-19: H ομορφιά στα χρόνια του φόβου…

Το motto των Xanthi Hair Gallery είναι Safety First γιατί η ομορφιά πρέπει να συμβαδίζει με τον επαγγελματισμό και την κατανόηση των προκλήσεων.

Η πανδημία έκανε κάθε προηγούμενη οικονομική κρίση να μοιάζει…παιχνιδάκι. Ένας από τους τομείς που πρώτα, καίρια και κύρια δέχθηκε το οικονομικό αποτύπωμα του πλήγματος είναι η βιομηχανία της ομορφιάς. Οι στατιστικές που πιστοποιούν αυτό το πόρισμα άφθονες και από έγκυρες εταιρείες-leaders του κλάδου.



Σταχυολογώντας:

-οι Βρετανοί ξοδεύουν και σκοπεύουν να ξοδέψουν στο άμεσο μέλλον 50% λιγότερα χρήματα σε περιποίηση μαλλιών, επιδερμίδας προσώπου και σώματος από ό,τι πριν

-ο  Leonard Lauder του ομώνυμου κολοσσού εισάγει τον όρο «lipstick index». Ο Δείκτης του Κραγιόν δηλαδή που σημαίνει πως με μάσκα, αποστάσεις και τηλεργασία με meetings στο Zoom, ποιος ο λόγος να αγοράσει κανείς μια φρέσκια απόχρωση;

-Οι Αμερικανοί millennials και Gen Zers (όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1980 και 1996) κατά 60% αγοράζουν προϊόντα περιποίησης μαλλιών διαδικτυακά. Τα αποτελέσματα βέβαια των hair coloring αυτοσχεδιασμών αυτών είναι μάλλον απογοητευτικά…



Ένας νέος κόσμος με νέες συνήθειες ανατέλλει. Το ερώτημα είναι: πώς μπορεί να αντικατασταθεί η λατρεμένη διαδικασία περιποίησης, η χαλαρωτική τελετουργία ομορφιάς που λαμβάναμε στα κομμωτήρια και τα barber shops; Απλά, δεν γίνεται! Μόνον που τώρα πια οι στιγμές που αφήναμε τον εαυτό μας στα χέρια του hair stylist να μας χτενίσει, να μας κάνει ένα φρέσκο κούρεμα, να μας χαρίσει φωτεινές ανταύγειες, να κρύψει το …φυσικό μας χρώμα, πρέπει να συνοδεύονται από ένα αυστηρό καθεστώς ασφάλειας!



Για αυτό τα Xanthi Hair Gallery, εγκατέστησαν σε όλα τα κομμωτήρια τους, υπερσύγχρονα συστήματα αποστείρωσης αέρα και ενδελεχούς απολύμανσης επιφανειών!  Η χρήση της cutting edge τεχνολογίας UVC και PCΟ εξασφαλίζει συνθήκες …χειρουργείου, και μάλιστα μετρήσιμες με αξιοπιστία! Τα μηχανήματα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο και εξουδετερώνουν ιούς, βακτήρια, μύκητες και πτητικές οργανικές ενώσεις. Είναι απόλυτα ασφαλή για τον άνθρωπο και διόλου επιβαρυντικά προς το περιβάλλον ενώ επιπλέον εξουδετερώνουν τις οσμές.



Το σημαντικότερο; Η αποτελεσματικότητά τους αποτυπώνεται σε επίσημη μέτρηση που έγινε από πιστοποιημένο εργαστήριο σε όλα τα Xanthi Hair Gallery και αποδεικνύει περίτρανα την covid free ατμόσφαιρα!

Η ευαισθητοποίηση των Xanthi Hair Gallery, από την αρχή της πανδημίας, σε θέματα υγείας, πρόληψης και ασφάλειας, ήταν υψηλή. Πέρα από τα προβλεπόμενα από την πολιτεία μέτρα προστασίας, εφαρμόστηκαν αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής για να διασφαλιστούν οι προδιαγραφές ασφαλείας τόσο για το κοινό που εμπιστεύεται την αλυσίδα hair salons, όσο και -πρωτίστως- για το ίδιο το προσωπικό.

Στο πλαίσιο της προστασίας από την Covid-19, παρέχουν συσκευές απολύμανσης των χεριών σε πολλά διαφορετικά σημεία, κάνουν απολύμανση των χώρων με βάσει τις υγειονομικές διατάξεις και με πιστοποιημένες διαδικασίες, παρέχουν γάντια μιας χρήσης σε όλους τους hair stylists και κάνουν συχνούς ελέγχους για την τήρηση των αποστάσεων. Επίσης όλες οι πετσέτες, μπέρτες κουρέματος και όλα τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τον κάθε επισκέπτη είναι μιας χρήσης και σε καμία περίπτωση δεν επαναχρησιμοποιούνται!



Επιπλέον, διασφαλίζουν την προβλεπόμενη τήρηση του χρόνου στα ραντεβού και αποτρέπουν το συγχρωτισμό. Φυσικά, τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των self tests για όλους τους εργαζόμενους!  

Το πάθος για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες δεν θα μπορούσε να μην εφαρμοστεί και στο θέμα της δημόσιας υγείας.

Το motto των Xanthi Hair Gallery είναι Safety First γιατί η ομορφιά πρέπει να συμβαδίζει με τον επαγγελματισμό, το συναίσθημα ευθύνης και την κατανόηση των προκλήσεων που κρύβουν οι καιροί που διανύουμε.