Skip to main content

Κομοτηνή: Κρατούμενοι σχεδίαζαν πασχαλινό γλέντι με αυτοσχέδια ποτά

Στους ελέγχους που έγιναν στις φυλακές βρέθηκαν εννέα κουβάδες με υλικό συνολικού βάρους 110,5 κιλών για την παραγωγή του αυτοσχέδιου ποτού.

Τα σχέδια των κρατουμένων στις φυλακές Κομοτηνής, για Πασχαλιάτικο γλέντι, χάλασαν οι υπάλληλοι του ιδρύματος, μετά από αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποίησαν τη Μ.Πέμπτη. Οι κρατούμενοι μάλιστα ετοίμαζαν ποτά δικής τους παραγωγής.

Σε τέσσερις θαλάμους κρατουμένων, αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους των φυλακών, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν εννέα κουβάδες με υλικό συνολικού βάρους 110,5 κιλών που βρισκόταν σε κατάσταση ζύμωσης για την παραγωγή αυτοσχέδιου αλκοολούχου παρασκευάσματος, καθώς και τέσσερα μπουκάλια με 1,8 λίτρο έτοιμου αλκοολούχου ποτού!

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και σε βάρος των κρατουμένων που διαμένουν στους τέσσερις θαλάμους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη παρασκευή αλκοόλ σε χώρο κράτησης, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Παράλληλα, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας των φυλακών που διέταξε πειθαρχικό έλεγχο, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.