Skip to main content

Κομοτηνή: Συνελήφθη 21χρονος που μπούκαρε με ΙΧ σε 13 καταστήματα

H σύλληψή του πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης.

Στην άμεση σύλληψη ενός 21χρονου ημεδαπού, ο οποίος διέπραξε διαδοχικές διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στον νομό Ροδόπης, προχώρησαν σήμερα το πρωί στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές ταυτοποίησαν και τον 30χρονο συνεργό του, επίσης ημεδαπός, που αναζητείται. 

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 11ης Ιανουαρίου 2020 στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες νυχτερινές ώρες της 10/11 Ιανουαρίου 2020 με τη χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα, μετέβησαν σε καταστήματα – επιχειρήσεις στην Κομοτηνή και σε οικισμούς του νομού Ροδόπης και αφού εμβόλιζαν τις προσόψεις τους, εισέρχονταν στο εσωτερικό όπου αφαιρούσαν προϊόντα, ενώ σε μία περίπτωση δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους.

Συνολικά οι δράστες αφαίρεσαν τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα βενζινοκίνητο εργαλείο, πακέτα τσιγάρων, τρόφιμα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κομοτηνής, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον αύλειο χώρο οι τρεις αφαιρεθέντες φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα πακέτα τσιγάρων και τα τρόφιμα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ηλεκτρονικός φορητός υπολογιστής,
  • 3 ηλεκτρικά εργαλεία,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • μπαταρία αυτοκινήτου και
  • φακός.

Κατασχέθηκε επίσης το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δεκατρεις περιπτώσεις διαρρήξεων, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες ομοειδείς περιπτώσεις συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.