Skip to main content

Κονδύλια για έργα στον οικισμό των Ρομά «Αγία Σοφία»

Διαβεβαιώσεις ότι το υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα παρέχει τους πόρους για τις μελέτες και τα απαιτούμενα έργα.

Σύσκεψη με αντικείμενο τις υποδομές στον οικισμό Αγίας Σοφίας του Δήμου Δέλτα, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη έργων υποδομής και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης (αποχέτευση, οδοποιία, φωτισμός) και δηλώθηκε από την Ειδική Γραμματέα Κοινωνικής Ένταξης Ρομά Κατερίνα Γιάντσου, πως το υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα παρέχει τους πόρους για τις μελέτες και τα έργα.

Στη σύσκεψη εκτός από την κυρία Γιάντσου, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χατζηβρέττας, ο συμβουλος της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώς Φωτίου, Ματθαίος Τζουβάλας, η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, Κατερίνα Πιτσούλη, εμπλεκόμενοι φορείς, ο προϊστάμενος και στελέχη του γραφείου Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Δεν παρευρέθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών εκπρόσωποι του Δήμου Δέλτα.

Στη συνέχεια οι περισσότεροι εκ των προαναφερθέντων μετέβησαν στον Δήμο Δέλτα και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ευθύμιο Φωτόπουλο και αρμόδιους αντιδημάρχους. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η κατάθεση μέχρι τέλος Ιανουαρίου έκθεσης τεχνικής περιγραφής για τα έργα αποχέτευσης, οδοποιίας και φωτισμού στον οικισμό Αγία Σοφία, από τον Δήμο Δέλτα προς την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης Ρομά. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η κατάθεση από τον Δήμο Δέλτα μίας έκθεσης τεχνικής περιγραφής για την εγκατάσταση οικίσκων στον οικισμό Αγία Σοφία και κατασκευή νέου διδακτηρίου (δημοτικού σχολείου) σε ήδη υπάρχον οικόπεδο του Δήμου Δέλτα.

Να σημειωθεί πως το υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα παρέχει όλους τους οικονομικούς πόρους για τις μελέτες και τα έργα κατασκευής.