Skip to main content

Δήμος Π. Μελά: Κονδύλια για να γκρεμίσει το παλιό ΑΓΝΟ - Θα γίνει χώρος πρασίνου

Η δημοτική αρχή διεκδικεί κονδύλια είτε από το υπουργείο Εσωτερικών είτε από το Πράσινο Ταμείο για την κατεδάφιση και τον καθαρισμό του οικοπέδου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες του δήμου Παύλου – Μελά ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη έγκριση αλλά και τη χρηματοδότηση προκειμένου να προχωρήσει στη διαδικασία κατεδάφισης του εγκαταλελειμμένου εδώ και χρόνια πρώην εργοστασίου της ΑΓΝΟ, στη Σταυρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο δήμος έχει ήδη καταθέσει το αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες, έχοντας μάλιστα συντάξει και μελέτη αναφορικά με το κόστος της κατεδάφισης των κτηριακών εγκαταστάσεων και αναμένει την απαραίτητη έγκριση, ενώ το θέμα έθεσε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ο δήμαρχος Παύλου – Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης. 

Η δημοτική αρχή διεκδικεί τη χρηματοδότηση είτε από το υπουργείο Εσωτερικών είτε από το Πράσινο Ταμείο ώστε να προχωρήσει στην κατεδάφιση και τον καθαρισμό του οικοπέδου, το οποίο εκτείνεται σε μια έκταση 16 στρεμμάτων, καλύπτοντας ουσιαστικά ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής στον αστικό ιστό της πυπνοκατοικημένης Σταυρούπολης, που θα δώσει ανάσα σε ολόκληρη τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Το κτήριο της άλλοτε κραταιάς γαλακτοβιομηχανίας, από τη στιγμή που σταμάτησε τη λειτουργία του το 1992, σταδιακά μετατράπηκε σε ένα άψυχο κουφάρι από τσιμέντο και παραδόθηκε βορά στην εγκατάλειψη και τον αδυσώπητο χρόνο.

Οι ετοιμόρροπες εγκαταστάσεις του έχουν εδώ και χρόνια μετατραπεί σε μια υγειονομική βόμβα, με τόνους σκουπιδιών και ακαθαρσιών, αλλά και σε κέντρο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών καθώς και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.