Skip to main content

Κονδύλια 11,8 εκατ. ευρώ από το Leader στο νομό Καρδίτσας

Στα 11, 8 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του τοπικού προγράμματος Leader για το νομό Καρδίτσας, που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας μας.
Στα 11, 8 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του τοπικού προγράμματος Leader για το νομό Καρδίτσας, που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας μας. Η σύμβαση υλοποίησης του Leader υπογράφηκε πρόσφατα από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξη και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, και θα υλοποιηθεί σε συνεργασίας με την Αναπτυξιακή Καρδίτσας στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013.

Η εγκεκριμένη Δημόσια Δαπάνη αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 11.858.500 ευρώ. Το Leader αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της υπαίθρου και ιδιαίτερα για την τόνωση της αγροτικής οικονομίας και την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο νομό Καρδίτσας. Με την πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία της σχεδίασης, εφαρμογής και διαχείρισης στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης, με ολοκληρωμένο και πολυτομεακό χαρακτήρα, που έχει αποκτήσει η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., μέσω των Ε.Π Κ.Π LEADER ΙΙ, LEADER+ αλλά και των Ο.Π.Α.Α.Χ., και σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τους τοπικούς φορείς το τοπικό Πρόγραμμα εισέρχεται άμεσα σε φάση υλοποίησης.