Skip to main content

Κονδύλια 9,5 εκατ. ευρώ για Κάρλα και Περιφερειακό Βόλου

Περισσότερα από 9,5 εκατ. ευρώ διαθέτει το υπουργείο Υποδομών για την προώθηση και επιτάχυνση της κατασκευής των αναγκαίων έργων στον ταμιευτήρα της Κάρλας και στον Περιφερειακό Δρόμο του Βόλου.
Περισσότερα από 9,5 εκατ. ευρώ διαθέτει το υπουργείου Υποδομών για την προώθηση και επιτάχυνση της κατασκευής των αναγκαίων έργων στον ταμιευτήρα της Κάρλας και στον Περιφερειακό Δρόμο του Βόλου.

Η απόφαση ήρθε  μετά τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει έναντι των φορέων της Μαγνησίας ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιάννης Μαγκριώτης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βόλο. Ειδικότερα, με την υπουργική απόφαση διατίθεται κονδύλι ύψους 3,2 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της εργολαβίας άρδευσης 60.000 στρεμμάτων από την Κάρλα, ενώ άλλες 550.000 ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη παλαιών εκκρεμοτήτων στα έργα τροφοδοσίας του ταμιευτήρα με νερό. 

Όσον αφορά τον Περιφερειακό Δρόμο του Βόλου, θα διοχετευθεί κονδύλι ύψους 5,75 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων στο τμήμα παραλιακή Αγριάς- Κοιλαδογέφυρα. Για θετική εξέλιξη έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο νομάρχης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Παπατόλιας, σημειώνοντας ότι η χρηματοδότηση θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που επί χρόνια ταλάνιζαν τα δύο έργα. 

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι τα έργα αποκτούν νέα δυναμική και η ολοκλήρωσή τους θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του νομού Μαγνησίας. Ο κ. Παπατόλιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ανάδοχοι των έργων θα κινηθούν με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε η υλοποίησή τους να γίνει χωρίς καθυστερήσεις.