Skip to main content

Παρέμβαση Κώστα Μαλαματίνα:Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να αντέξει άλλο ένα κλειστό εργοστάσιο

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της ιστορικής οινοποιίας «Μαλαματίνα» καλεί τους εργαζόμενους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους έναντι των συναδέλφων τους

Παρέμβαση για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την απεργία των εργαζομένων και τα σοβαρά επεισόδια στην ιστορική οινοποιία «Μαλαματίνα» έκανε αργά το βράδυ της Πέμπτης με γραπτή του δήλωση ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Μαλαματίνας.

Ο 68χρονος επιχειρηματίας σημειώνει ότι παρακολουθεί «με μεγάλη θλίψη και ανησυχία τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν τον τελευταίο μήνα στη Μαλαματίνα».

«Οι προσωπικές προσπάθειές μου για τη διάσωση της εταιρείας και την εξυγίανσή της, προκειμένου να μην οδηγηθεί αυτή σε άτακτη χρεοκοπία, απέβλεψαν πρώτα και κύρια στη διατήρηση της παραγωγικής δραστηριότητας στη Θεσσαλονίκη και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς», υπογραμμίζει ο ίδιος, «οι προσπάθειες και επιλογές μου, που είχαν μεγάλο προσωπικό κόστος και υποστηρίχθηκαν από τους/τις εργαζόμενους/-ες, μπορεί να αποβούν μάταιες και είναι κρίμα».

«Παρακαλώ τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους έναντι των  συναδέλφων τους και να προασπίσουν το δικαίωμα στην εργασία και την δίκαιη αμοιβή, διατηρώντας και ενισχύοντας της παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου στο Καλοχώρι.

Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να αντέξει άλλο ένα κλειστό εργοστάσιο», καταλήγει η δήλωση του Κώστα Μαλαματίνα.