Skip to main content

Αίτημα Ζέρβα για ενίσχυση της αστυνόμευσης σε Ροτόντα και Αρχαία Αγορά

Δεν υπάρχει πρόοδος αν δεν υπάρχει ασφάλεια, ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζητά ενίσχυση της αστυνομίας κυρίως στη δυτική πλευρά της πόλης

Την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στη Ροτόντα και στην Αρχαία Αγορά ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «δεν υπάρχει πρόοδος και ευημερία αν δεν υπάρχει ασφάλεια. Κι αυτό δεν είναι ζήτημα ιδεολογικό, είναι ζήτημα ευημερίας», σημειώνοντας πως μόλις προ ημερών έλαβε χώρα δολοφονική επίθεση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Για τον λόγο αυτό με συχνή επικοινωνία με την ΕΛΑΣ και με τον εκάστοτε υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώ περισσότερη αστυνόμευση, περισσότερη προσοχή σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης μας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε και να είναι προσβάσιμα, τόπος χαράς για τα παιδιά και ανάπτυξης για το εμπόριο», είπε. Ο δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στις περιοχές της Ροτόντας και της ρωμαϊκής αγοράς επί της οδού Αριστοτέλους, καθώς επίσης και σε περιοχές στο δυτικό κομμάτι του δήμου μας, τονίζοντας ότι πρέπει να τύχουν της ιδιαίτερης φροντίδας της αστυνομίας.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο αίτημα που κατέθεσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, για άμεση ενίσχυση της Τροχαίας με περισσότερους τροχονόμους. Όπως είπε, στόχο είναι η υποβοήθηση της κυκλοφορίας, τις δύσκολες μέρες πoυ ζούμε λόγω αυτών των συνθηκών της πανδημίας, η οποία «έχει ενισχύσει την αυτοκίνηση έναντι της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς», καθιστώντας και πάλι οξύ το κυκλοφοριακό πρόβλημα ειδικά τις ώρες αιχμής.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε επίσης ότι η δημοτική αστυνομία έχει κάνει ρεκόρ ελέγχων, γι’ αυτό και ζήτησε από την κυβέρνηση τη δυνατότητα διπλασιασμού της δύναμής της.

Στο ζήτημα της ασφάλειας αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός, ο οποίος τόνισε ότι οι κλοπές σε γειτονιές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι στις 30 Αυγούστου πολίτες άφησαν το αυτοκίνητό τους στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, προκειμένου να επισκεφτούν νεκρό συγγενή τους, και το βρήκαν ρημαγμένο, ουσιαστικά μέρα – μεσημέρι. «Τι προστασία παρέχουμε», αναρωτήθηκε και ρώτησε αν υπάρχουν κάμερες που να κατέγραψαν το συμβάν.