Skip to main content

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Σημαντική η εταιρική κοινωνική ευθύνη

Η αυτοδιοίκηση σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής, υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σημαντική είναι η αλληλεγγύη που επιδεικνύεται και προσφέρεται στο κοινωνικό σύνολο από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διοργάνωση Ka-Business με θέμα «Κοινωνική ευθύνη και επιχειρηματικότητα».

Ο δήμαρχος τόνισε ότι την εποχή των μνημονίων, η αυτοδιοίκηση και οι φορείς σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στα αιτήματα για κάλυψη των αναγκών των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η αυτοδιοίκηση σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής» είπε ο κ. Ζέρβας, υπενθυμίζοντας το έργο της πρώην αντιδημάρχου Κ. Γούλα που είχε υπό την εποπτεία της τον συγκεκριμένο τομέα στον δήμο και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο οι δήμοι, είναι και η Εκκλησία που δίνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό συσσιτίων κάθε μέρα».

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτά βρίσκονται πίσω μας. Η καινούργια δεκαετία θα ξεκινήσει με περισσότερη αισιοδοξία και προοπτική να έχουμε καλύτερες μέρες» συνέχισε ο δήμαρχος. «Αλλά απ' την άλλη πλευρά, η περίοδος που πέρασε μας έχει κληροδοτήσει ένα μεγάλο όγκο δυσκολιών και η μεγαλύτερη από αυτές είναι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η εταιρική κοινωνική ευθύνη και η προσπάθεια της διοργάνωσης, που αναδεικνύει το «πώς μπορεί το επιχειρείν να στρέψει το βλέμμα του στους αναξιοπαθούντες». Παρά ταύτα, «πρέπει να έχουμε πάντα το βλέμμα στραμμένο μπροστά στην ανάπτυξη. Η Θεσσαλονίκη έχει την ιδανική θέση, το ιδανικό μέγεθος τους ιδανικούς ανθρώπους, απλώς χρειάζεται πάντα πολύ δουλειά. Η Θεσσαλονίκη και η περιοχή της Κ. Μακεδονίας υπήρξε πάντα κοιτίδα καινοτομίας, πρωτοπορίας, δημιουργικότητας, έχουμε μείνει λίγο πίσω τα τελευταία χρόνια, αλλά στο χέρι μας είναι να γίνουμε καλύτεροι».

Ο δήμαρχος συνεχάρη και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για την «εξαιρετική δουλειά» τους, τονίζοντας πόσο κοντά είναι στα προβλήματα των πολιτών, και ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν σε αυτήν την  προσπάθεια.

Η δημοσιογράφος και συντονίστρια της διοργάνωσης Ραλλιώ Λεπίδου, παρέδωσε στον δήμαρχο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον κατάλογο με τα σημεία όπου έχουν συλλεχθεί με πρωτοβουλία του Ka-Business, είδη πρώτης ανάγκης από εταιρείες, προκειμένου να βοηθηθούν 500 άπορες οικογένειες της πόλης.