Τρίτη 17 Μαΐου 2022
x

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΕΛΙΟ ΜΕΓΑΡΟ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ»

Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης μαζί με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη παρουσιάζουν τα «Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος»

Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζουν την Έκθεση ζωγραφικής των Βρετανών εικαστικών Doug Patterson & Tim Vyner με τίτλο «Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος» στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη και η οποία εγκαινιάστηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.

Την έναρξη της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους: η ΑΘΠ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό,  Ανδρέας Κατσανιώτης, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Ζέτα Μακρή, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, οι Έλληνες πρέσβεις στην Άγκυρα Μιχαήλ-Χρήστος Διαμέσης και στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης καθώς και παράγοντες της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης.

Παρόντες ήταν και οι διοργανωτές της έκθεσης, η Γενική Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη Γεωργία Σουλτανοπούλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, Γέρων Συμεών Διονυσιάτης και ο διευθυντής της, Αναστάσιος Ντούρος.

Για ακόμα μία χρονιά, η Αγιορειτική Εστία, τιμώντας την πολυετή προσφορά της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Ορθοδοξία και στον Ελληνισμό και στηρίζοντας το πολύτιμο πολιτιστικό έργο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, διοργάνωσε την εν λόγω έκθεση με σκοπό την εμψύχωση της Ελληνικής ομογένειας και της μεταφοράς «αρώματος» Ελλάδας και Αγίου Όρους στην Πόλη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Ιανουάριου 2022.

Ωράριο λειτουργίας: Λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας η έκθεση είναι επισκέψιμη κατόπιν συνεννόησης με το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Τηλ.: +90 212 244 86 40 / e-mail: sismanogliomegaro@gmail.com
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ