Skip to main content

Πρόεδρος ΣΕΒΕ: Μεγάλη ανάγκη η προώθηση του μακεδονικού σήματος

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ είπε ότι ακόμα και εν μέσω κρίσης οι εξαγωγές τροφίμων, χημικών και φαρμακευτικών πήγαν καλά. Πού υστερήσαμε

Στο πρόγραμμα προώθηση των μακεδονικών σημάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος σήμερα το μεσημέρι στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τονίσαμε την αναγκαιότητα που είχε και τη δικαίωση μας για τον λόγο που αναλάβαμε το συλλογικό σήμα “Macedonia the GReat”. Ειδικά μετά τις ενστάσεις που έγιναν απο το «Οικονομικό Επιμελητήριο της Μακεδονίας» και φορέων της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και της Σλοβενίας και άλλων χωρών καταδείχθηκε η αναγκαιότητα να ταραχθούν τα λιμνάζοντα ύδατα σε αυτόν τον τομέα», σημείωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο αναγκαίο είναι αντίστοιχα να προχωρήσει το τριετές πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο ΣΕΒΕ με το Enterprise Greece και τη Γενική Γραμματεία Εξωστρέφειας για την προώθηση του μακεδονικού σήματος σε όλο τον κόσμο. Όπως είπε, είναι ένα πρόγραμμα που γίνεται μέσω του ΕΠΑνΕΚ.

Αναφερόμενος έπειτα στις εξαγωγές , ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε πως μεγάλος στόχος είναι να αυξήσουμε το ποσοστό των εξαγωγών ως προς το Α.Ε.Π. της χώρας. «Σήμερα είναι κολλημένο στο 18%. Στόχος είναι να φτάσουμε σε βάθος χρόνου το 24%-25%», τόνισε.
Όπως εξήγησε, οι στόχοι αυτοί είναι υλοποιήσιμοι αν η κυβέρνηση προσέξει τις μεγάλες περιφερειακές ανισότητες ενώ έφερε ως παράδειγμα  τη Δυτική Μακεδονία που αντιπροσωπεύει μόλις το 0,1% των εξαγωγών της χώρας.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι ακόμα και εν μέσω κρίσης οι εξαγωγές τροφίμων, χημικών και φαρμακευτικών πήγαν καλά ενώ υστερήσαμε στις εξαγωγές δομικών υλικών, βιομηχανικών υλικών και στος εξαγωγες πετρελοειδών.

Από την ιδιότητά του ως προέδρου του Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού, ο κ.  Κωσταντόπουλος σημείωσε πως τα μεγάλα έργα της Εγνατίας προχωρούν με πολύ γρήγορο ρυθμό. «Και εκεί που συμμετέχουμε, στις μελέτες και στο fly over, είμαστε υπερήφανοι πραγματικά γιατί οι μελέτες μας έγιναν άμεσα στο σφιχτό χρονοδιάγραμμα στο οποίο απαιτείται», τόνισε.