Skip to main content

Κωνσταντοπούλου: Θα υπερασπιστώ το δικαίωμα του Λάσα για δίκαιη δίκη

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής προσελήφθη ως δικηγόρος υπεράσπισης από τον 57χρονο φερόμενο ως αρχιμαφιόζο, που συνελήφθη στις 16 Απριλίου.

«Θα υπερασπιστώ το δικαίωμα κάθε ανθρώπου για μία δίκαιη δίκη. Σ'αυτό έχω εκπαιδευτεί, αυτό κάνω όλη μου τη ζωή, αυτό κάνω και τώρα», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξερχόμενη από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα δικαζόταν το αίτημα έκδοσης των γαλλικών αρχών για τον Λάσα Σουσανασβίλι, που συνελήφθη στις 16 Απριλίου σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής προσελήφθη ως δικηγόρος υπεράσπισης από τον 57χρονο φερόμενο ως αρχιμαφιόζο και σήμερα έδωσε το «παρών» στην ακροαματική διαδικασία του Συμβουλίου Εφετών που εξετάζει το αίτημα έκδοσης.

Στη δήλωσή της πρόσθεσε: «Την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με παράνομο τρόπο να εκδώσει προς εκτέλεση τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, όπως παλαιότερα είχε κάνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για τον Οτσαλάν. Ο κύριος Σουσανασβίλι τον οποίο υπερασπίζομαι δικαιούται μία δίκαιη δίκη και γι'αυτό θα παλέψω. Ήδη έχουμε διατυπώσει πολύ σοβαρές ενστάσεις και αιτιάσεις σε σχέση με τη διαδικασία. Αυτό που συμβαίνει δεν αφορά έναν μόνο άνθρωπο αλλά αφορά τον καθένα μας, τη δίκαιη δίκη ως δικαιοκρατική εγγύηση για κάθε πολίτη».

Η σημερινή δικάσιμος ξεκίνησε με επεισοδιακό τρόπο, αφού η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να εξέλθουν από την αίθουσα οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ που συνόδευαν τον κατηγορούμενο.

Μετά και από άλλα αιτήματα της υπεράσπισης, η δίκη τελικά διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.