Skip to main content

Κοντά σε συμφωνία για τα εργοστάσια της ΕΒΖ με παρέμβαση Άδωνι

Καταλυτική η παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες μίσθωσης των δύο εργοστασίων σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες.

Φως στο βάθος του τούνελ φαίνεται να βγαίνει για την ελληνική ζάχαρη και τους τευτλοπαραγωγούς, μετά τη σημερινή σύσκεψη των εμπλεκόμενων μερών που έγινε στην Αθήνα για το μέλλον της ΕΒΖ, υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη ήταν καταλυτική για να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στη διοίκηση της ΕΒΖ από τη μία πλευρά και τη Royal Sugar από την άλλη, σε ό,τι αφορά τη μίσθωση των δύο εργοστασίων στο Πλατύ και στις Σέρρες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες οι συζητήσεις θα κορυφωθούν με στόχο να οριστικοποιηθεί η συμφωνία μίσθωσης των δύο ζαχαρουργείων για τους επόμενους 28 μήνες, με τη σύμφωνη γνώμη βέβαια και της Τράπεζας Πειραιώς που αποτελεί τον μεγαλύτερο πιστωτή της ΕΒΖ.

Η μίσθωση θα γίνει από Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας που με τη σειρά της θα μισθώσει τα δύο εργαστάσια στη Royal Sugar η οποία θα αναλάβει τη λειτουργία τους, όπως προέκυψε από τον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΕΒΖ.

Καθώς ο χρόνος πιέζει πλέον ασφυκτικά, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας οι άνθρωποι της Royal Sugar θα επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου για να σωθεί η φετινή καμπάνια και να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν, με την απορρόφηση 18.000 στρεμμάτων ζαχαροτεύτλων.