Skip to main content

Κοντά σε συμφωνία Κωνσταντίνος Ζέρβας – Γιώργος Αβαρλής

Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις τη μετεγγραφή του Γιώργου Αβαρλή - Άνοιγμα Ζέρβα προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές μεταξύ του υποψήφιου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Αβαρλή για την ένταξη του δεύτερου στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη».

Εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις αυτές τότε, όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του κ. Ζέρρβα, «υλοποιείται η διεύρυνση του συνδυασμού «Ναι στη Θεσσαλονίκη» προς το κέντρο και την κεντροαριστερά, πιστοποιώντας τον προγραμματικό πλουραλισμό και το βάθος της πρότασής του».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αβαρλής εξελέγη το 2014 με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποίο ανεξαρτητοποιήθηκε διαφωνώντας με τη γραμμή της επικεφαλής Ρίας Καλφακάκου.

Πάντως, πέρα από το πολιτικό πρόσημο της (πιθανής) μετεγγραφής, τους δύο άνδρες κυρίως ενώνει το αυτοδιοικητικό πρόταγμα και οι κοινές αγωνίες για το μέλλον της πόλης.

Είναι γνωστό, πάντως, ότι Ζέρβας και Αβαρλής είχαν συμπορευτεί για αρκετό καιρό σε θέματα που αφορούν τον δήμο Θεσσαλονίκης, ασκώντας από κοινού κριτική κατά του δημάρχου Γ. Μπουτάρη, ειδικά στο πλαίσιο της «κίνησης των έξι», πριν αποχωρήσει δηλαδή ο κ. Ζέρβας ανακοινώνοντας τότε πως θα διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια η «κίνηση των έξι» έγινε «κίνηση των πέντε» και τελικά «κίνηση των τριών», δηλαδή των κ.κ. Κουράκη, Αϊβάζογλου και Αβαρλή οι οποίοι είχαν ανακοινώσει ότι εντάσσονται στην παράταξη Βούγια. Τελικά, ο Ανδρέας Κουράκης και η Μόνικα Αϊβάζογλου θα είναι όντως υποψήφιοι με την παράταξη Βούγια, ο κ. Αβαρλής, ωστόσο, φαίνεται να οδεύει προς το ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Ζέρβα.