Skip to main content

Κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι η τιμή του αργού

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου κατέγραφε άνοδο κατά 61 σεντς στα 79,97 δολ.το βαρέλι.
Κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται η τιμή του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, καθώς η Ρωσία διέκοψε τις εξαγωγές πετρελαίου προς τη Λευκορωσία, που αποτελεί βασικό σταθμό μεταφοράς προς τις χώρες της Ευρώπης.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου κατέγραφε άνοδο κατά 61 σεντς στα 79,97 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ ήταν επίσης ενισχυμένη κατά 53 σεντς στα 78,46 δολάρια.

Την περασμένη Πέμπτη, κατά την τελευταία συνεδρίαση του 2009, το αργό έκλεισε στη Νέα Υόρκη στα 79,36 δολάρια το βαρέλι. Συνολικά , τον περασμένο χρόνο, η τιμή του αργού ενισχύθηκε εντυπωσιακά κατά 77,94% .

Στο Λονδίνο το Μπρεντ έκλεισε το 2009 στα 77,93 δολάρια το βαρέλι, αυξημένο κατά 70,94% από την αρχή του χρόνου.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία επανέλαβαν σήμερα τις διαπραγματεύσεις για τους όρους εξαγωγής του ρωσικού πετρελαίου προς το Μίνσκ, μετά το αδιέξοδο που υπήρξε στις χθεσινές συνομιλίες.«Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων συνεχίζεται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας, Ιρίνα Ιεσίποβα. Η Λευκορωσία αποτελεί χώρα κλειδί για τη μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου προς την Ευρώπη.

Αντίθετα, Ουκρανία και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για τη διέλευση του ρωσικού πετρελαίου προς την ΕΕ. Όπως ανακοίνωσε ο Βαλεντίν Ζεμλιάνσκι, εκπρόσωπος της ουκρανικής εταιρείας υδρογονανθράκων Naftogaz, η Ρωσία συμφώνησε να αυξήσει κατά 30% το δασμό διέλευσης του πετρελαίου προς την Ευρώπη.