Skip to main content

Κοντά στους πληγέντες της Αλβανίας ο ΠΣΑΠ και οι πρωταθλητές του 2004

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε τουρνουά παλαιμάχων στηρίζοντας όσους επλήγησαν από τον σεισμό - Τι δήλωσαν στη Voria.gr, Μπαντής, Καραγκούνης και Λίλα.

Σε ένα εξαιρετικό διεθνές φιλικό τουρνουά με τη συμμετοχή παλαιμάχων ποδοσφαιριστών από Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία και Αλβανία και στόχο την ενίσχυση προς τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού τον περασμένο Νοέμβριο ετοιμάζεται να πάρει την προσεχή Παρασκευή αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ μαζί με βετεράνους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και όχι μόνο.

Σημειώνεται πως η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Air Albania Stadium» με έναρξη στις 18:00 (19:00 Ελλάδος), τα πιο οικονομικά εισιτήρια κοστίζουν περίπου 5 και 10 ευρώ (500 και 1000 αλβανικά lek) ενώ το σύνολο των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν, θα κατατεθούν για την ανέγερση κτηρίων όπου θα στεγαστούν μέσα όσοι επλήγησαν από την τραγωδία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις η ομοσπονδία και ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών αναμένουν πάνω από 16.000 φιλάθλους στις εξέδρες του υπερσύγχρονου σταδίου χωρητικότητας 22,500 θέσεων.

Η Voria.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Γιώργο Μπαντή που έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για την μεθαυριανή εκδήλωση υπογραμμίζοντας πως «το ποδόσφαιρο διαλύει τα σύνορα».

«Πριν από λίγο καιρό ιδρύθηκε στην Αλβανία ο αντίστοιχος ΠΣΑΠ με πρόεδρο τον Άντι Λίλα και θελήσαμε αμέσως να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά του για συμμετοχή στο φιλικό τουρνουά. Σε τέτοια θέματα δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ πίσω και γι' αυτό θα συμμετάσχουν τα συνδικαλιστικά όργανα των 4 χωρών (Ελλάδος, Ιταλίας, Τουρκίας και Αλβανίας) θέλοντας να βοηθήσουμε την γειτονική χώρα», δήλωσε αρχικά ο 34χρονος Χαλκιδικιώτης τερματοφύλακας για να συμπληρώσει:

«Τα χρήματα θα δοθούν στους πληγέντες του σεισμού, θα γίνει ένα φιλικό παιχνίδι που θα πρέπει να γεμίσει το στάδιο τόσο για τα ονόματα που θα βρεθούν εκεί όσο και για τον σκοπό. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει η ομάδα του ΠΣΑΠ και πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 στέλνοντας το μήνυμα πως για εμάς δεν υπάρχουν σύνορα καθώς το ποδόσφαιρο τα διαλύει». Τέλος ο πρώην πορτιέρε της Λαμίας έκλεισε αναφέροντας: «Σπάμε τα δεσμά και δείχνουμε τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε γνώμονα τη φιλία και την αλληλεγγύη».

Από μεριάς του, ο εμβληματικός Γιώργος Καραγκούνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία συμμετοχής του ΠΣΑΠ στο τουρνουά δηλώνοντας στη Voria πως «όπου μας καλούν, θέλουμε να συμμετέχουμε, επιθυμούμε να δείξουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα και θέλουμε με χαρά να παίρνουμε μέρος κάθε φορά σε τέτοιες εκδηλώσεις στο εξωτερικό».

Τέλος, ο πρόεδρος του αντίστοιχου συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών στη γειτονική χώρα, Άντι Λίλα και επί σειρά ετών παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα (έχει αγωνιστεί και για λογαριασμό του Ηρακλή ενώ πλέον παίζει στα Τίρανα) εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον ελληνικό λαό για την άμεση συμπαράστασή του προς τους συμπατριώτες του από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας ενώ κάλεσε όλους όσοι μπορούν, να δώσουν το «παρών» την Παρασκευή στο εθνικό στάδιο για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που έχει ιερό σκοπό.



«Έχω αγωνιστεί για χρόνια στη χώρα σας και αναγνωρίζω την αγάπη των Ελλήνων. Ήταν οι πρώτοι που κινητοποιήθηκαν και μας στήριξαν άμεσα στον σεισμό τον Νοέμβριο. Ευχαριστώ επίσης και τις αντιπροσωπείες των ποδοσφαιριστών από τις άλλες δύο χώρες που θα συμμετάσχουν στο φιλικό» ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, ο 34χρονος μπακ χαφ για να συμπληρώσει:

«Το ποδόσφαιρο έχει μόνο μια αποστολή: να ενώσει και αυτό θα πρέπει να προβάλουμε μέσα από τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα. Εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε παίρνουμε αγάπη από το κοινό και θεωρούμε πως θα πρέπει να τους την επιστρέψουμε κατά κάποιο τρόπο πίσω συμβάλλοντας από τη μεριά μας με την ενίσχυση των πληγέντων από τον σεισμό».



Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

«Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν σύνορα, αλλά μας ενώνει και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται.

Στις 26 Νοεμβρίου η Αλβανία συγκλονίστηκε από τον φονικό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και αποτελεί χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη.

Την Παρασκευή (10/1) στο Air Albania Stadium θα διεξαχθεί διεθνές φιλικό τουρνουά με τη συμμετοχή παλαιμάχων από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Αλβανία και τα έσοδά του θα διατεθούν σε εκείνους που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο.

Ο Π.Σ.Α.Π. ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των γειτόνων μας και θα λάβει μέρος  έχοντας στην ομάδα του, μεταξύ άλλων, τους πρωταθλητές Ευρώπης 2004 Γιώργο Καραγκούνη, Φάνη Κατεργιαννάκη και Δημήτρη Παπαδόπουλο.
Luajme dhe rindertojme sebashku…

Παίζουμε και ξαναχτίζουμε ενωμένοι…».

Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν τα ονόματα των Φότο Στρακόσια, Λόρικ Τσάνα, Έντβιν Μουράτι, Αλμπάν Μπούσι, Αλτίν Λάλα, Έρβιν Σκέλα, Κλόντιαν Ντούρο, Ίγκλι Τάρε, Εριόν Μπογκντάνι, Μπέσνικ Χάσι και Αριάν Μπεκιάι για λογαριασμό της Αλβανίας, Νταμιάνο Τομάζι, Μάουρο Εσπόζιτο, Σιμόνε Περότα, Τζιανλούκα Τζαμπρότα και Κριστιάν Τζακάρντο για λογαριασμό της Ιταλίας, Μπουλέντ Κορκμάζ, Χαμίτ Αλτιντόπ, Μεχμέτ Αουρέλιο, Ρουστού Ρετσμπέρ, Τουντσάι Σανλί και Ουμίτ Καράν για λογαριασμό της Τουρκίας και τέλος Γιώργος Καραγκούνης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Φάνης Κατεργιαννάκης, Φάνης Γκέκας και Στράτος Αποστολάκης για λογαριασμό της Ελλάδας.