Skip to main content

Κόντε: Ισχυρή η φιλία με Γαλλία παρά τη συζήτηση για το μεταναστευτικό

«Τα όσα συμβαίνουν στην Μεσόγειο μας επιβάλλουν να διευρύνουμε την ακτίνα του προβληματισμού μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Στην αντιπαράθεση της χώρας του με την Γαλλία, σε ότι αφορά το μεταναστευτικό και τις σχέσεις με τις αφρικανικές χώρες αναφέρθηκε σήμερα ο Τζουζέπε Κόντε.

«Η φιλία με την Γαλλία είναι ισχυρή, παρά την συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης. «Αλλά είναι θεμιτό να προβληματίζεται, κανείς, σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των παγκόσμιων πολιτικών που ασκούμε, τόσο σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και μεμονωμένων κρατών», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους γαλλικούς κυβερνητικούς θεσμούς, όπως και της Ευρώπης και άλλων χωρών, ο ένας στο πλευρό του άλλου, για να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις», πρόσθεσε ο κ. Κόντε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «τα όσα συμβαίνουν στην Μεσόγειο, με τις τραγωδίες και την δυσκολία εφαρμογής μας μόνιμης αντιμετώπισης της διαχείρισης των μεταναστευτικών ρευμάτων, μας επιβάλλουν να διευρύνουμε την ακτίνα του προβληματισμού μας».