Skip to main content

Κόντης: Ό,τι καλύτερο ο Κούπερ

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης μίλησε για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, την επικράτηση επί του Ολυμπιακού, ενώ, αναφορικά με τον Αμπρέου, ήταν λιγομίλητος.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, ήταν περιχαρής για την εκπληκτική εμφάνιση και τη νίκη των «κιτρίνων» επί του Ολυμπιακού. Σε δηλώσεις του, απέδωσε τη βελτίωση της ομάδας στην έλευση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ενώ δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, σχετικά με τα μεταγραφικά.

«Κλείνει η χρονιά με μία μεγάλη νίκη και την επιβεβαίωση ότι έρχεται η βελτίωση που όλοι περιμένουμε. Ήταν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, ακόμα κι εμείς που ξέρουμε το Χαριλάου δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας μας και την εκπληκτική τακτική από τον προπονητή μας ήρθε η εύκολη νίκη που θα ήταν ευκολότερη, αν δίνονταν το πέναλτι και η αποβολή του Γκαλίτσιου. Το ψυγείο δε σημαίνει τίποτα. Δεν ισχύει αυτό που ίσχυε πέρσι, όταν δύο παραπομπές επέφεραν διαγραφή».

Στη συνέχεια, ο ιθύνων νους των «κιτρίνων» επεσήμανε: «Οι παίκτες έδειξαν ότι αδικούν τον εαυτό τους. Όταν αγωνίζονταν με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και έχουν δείξει ότι μπορούν να εξαφανίζουν τον αντίπαλο, δεν επιτρέπονται εμφανίσεις, όπως με τον Αστέρα. Οι παίκτες αφομοιώνουν την τακτική του προπονητή. Είδαμε κοντά τις γραμμές, είδαμε παίκτες, όπως ο Πρίττας, που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής, να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι. Είδαμε το Ναφτί να κόβει αλλά και να κάνει παιχνίδι, οι πλάγιοι λειτούργησαν όπως έπρεπε. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ διαπίστωσε ότι υπάρχει άλλος τρόπος φιλοσοφίας και ανάπτυξης παιχνιδιού και προσπαθεί να περάσει το δικό του. Εφόσον τα καταφέρει, τότε να είναι όλοι σίγουροι ότι η ομάδα θα φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα απόδοσης».

Αναφορικά με το μέτωπο των μεταγραφών: «Οι παίκτες φεύγουν σε διακοπές, αλλά θα δούμε τα μεταγραφικά από τη νέα χρονιά. Υπάρχουν στόχοι και θα αναλύσουμε τα δεδομένα. Δεν υπάρχει κάτι συζητήσιμο με την ΑΕΚ, ο κ. Θανόπουλος παραιτήθηκε και δεν υπάρχει κανένας για να μιλήσουμε. Δεν θέλω να μιλήσω για τις αξιολογήσεις του κ. Κούπερ, όσον αφορά στα μεταγραφικά, γιατί έτσι θέλει, να μην ακούγεται τίποτα».

Αναφερόμενος στα συναισθήματα του προπονητή του Άρη, μετά το τέλος του αγώνα, υπογράμμισε: «Ήταν συγκινημένος, γιατί η ομάδα μπόρεσε να δώσει κάτι από αυτά που πιστεύει και ο ίδιος ότι μπορεί, μπροστά σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Βρισκόμαστε στη χώρα της εύκολης άποψης, παίκτες που το καλοκαίρι ήταν κορυφαίοι, μετά από ένα μήνα έγιναν άχρηστοι. Από αυτά που βλέπω, θεωρώντας ότι η βάση είναι ο προπονητής και έχοντας γνωρίσει αρκετούς, ο κ. Κούπερ είναι ό,τι καλύτερο έχει έρθει στον Άρη».

Σχετικά με το θέμα Αμπρέου, ο Γιάννης Κόντης ήταν λιτός: «Δε θέλω να πω τίποτα για το θέμα Αμπρέου, απλά θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές και υγεία σε όλους».

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έδωσε άδεια επτά ημερών στους ποδοσφαιριστές του. Αυτό σημαίνει ότι οι προπονήσεις για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο θα ξεκινήσουν από την επόμενη Δευτέρα.