Skip to main content

Κόντης: «Όλα μπορούν να συμβούν με Σίτι»

Άλλη μία ποδοσφαιρική γιορτή θα πραγματοποιηθεί αύριο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σύμφωνα με τον Γιάννη Κόντη.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Άρης FM» ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση των «κιτρινόμαυρων» με την Μάντσεστερ Σίτι, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας. 
 
Αναλυτικά όσα είπε
 
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης»:
 
«Πιστεύω ότι όντως κάναμε δύο λάθη, τα οποία δεν έπρεπε να γίνουν και ειδικά το δεύτερο γκολ προήλθε από αλληλουχία λαθών. Έγινε λάθος από τρεις, γι’ αυτό χωρίς ευκαιρία ο Ολυμπιακός μάς κέρδισε. Νομίζω ότι δεν μπορείς να μιλάς υποθετικά για το αποτέλεσμα. Εμένα δε με ικανοποίησε το παιχνίδι από πλευράς θεάματος και ο Άρης θα μπορούσε να παίξει χωρίς άγχος. Δεν υπήρχε λόγος να αγχωθεί η ομάδα, μετά από το γκολ που έβαλε. Κάναμε λάθη που πληρώσαμε. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ευκαιρία αν και είχε την κατοχή. Οι αντίπαλοι κέρδισαν με λάθη δικά μας, στα οποία από πλευράς άμυνας, δε μας έχουν συνηθίσει».
 
Για το ότι ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για ένα πέναλτι στο παιχνίδι:
 
«Εάν όντως υπάρχει φάση που διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός, αυτό δεν το ξέρω. Ξέρω ότι δεν μπορεί να μας φταίει ο διαιτητής. Έγιναν λάθη εις βάρος μας στο παιχνίδι. Εγώ ξέρω ότι  θα μπορούσε να αποβληθεί ο Ιμπαγάσα, αλλά επαναλαμβάνω ότι αν δεν είχαμε κάνει αυτά τα λάθη, μπορεί να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο. Σίγουρα κοιτάζοντας τη βαθμολογία, διαπιστώνω ότι δύο νίκες περισσότερες να είχαμε , θα ήμασταν στην τρίτη θέση. Από εδώ και πέρα, αν ο Άρης δεν κοιτάει τους άλλους και παίζει όπως πρέπει, δε θα έχει πρόβλημα να πάρει τους βαθμούς που θέλει και να πετύχει το στόχο του».
 
Για το παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ:
 
«Ο Άρης αύριο υποδέχεται μία φιλόδοξη ομάδα που κάθε χρόνο δαπανά όλο και περισσότερα χρήματα. Οι άνθρωποί της έσπασαν ένα ταμπού πολλών ετών και ενώ μιλούσαμε για 4 ομάδες στην Αγγλία, τώρα μιλάμε και γι’ αυτήν. Νομίζω ότι κάποιος να καταλάβει τα πάντα, αν σκεφτεί ότι από τη Σίτι έφυγε παίκτης και τώρα παίζει βασικός στη Ρεάλ. Δεν υπάρχουν συγκρίσιμα οικονομικά μεγέθη. Ο Άρης θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Οι παίκτες μπορούν να υπερβάλλουν και να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Τα πάντα θα κριθούν εδώ μέσα. Όλα μπορούν να γίνουν. Απαιτείται συνέπεια, συγκέντρωση και αγωνιστικότητα. Όπως βλέπετε, όλα τα έχει φέρει η UEFA. Δεν υπάρχει ούτε η ηλεκτρονική απεικόνιση των διαφημίσεων, έχει γίνει σταθερή πλέον. Είναι ένα γήπεδο που περιμένει να φιλοξενήσει μία γιορτή αύριο».
 
Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του Άρη:
 
«Κάθε φορά περιμένω να βλέπω και κάτι καλύτερο. Οι οπαδοί του Άρη έχουν ποικιλία σε αυτό που κάνουν. Σε όλον τον κόσμο μιλούν για αυτούς. Εμείς δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Πρέπει να υποδεχθούμε φιλόξενα τους οπαδούς της Σίτι αύριο, να μην τους προκαλέσουν κάποιοι, γιατί έρχονται για να δουν τον αγώνα της ομάδας τους με τη δική μας. Μάλιστα, θα έρθουν με πορεία στο γήπεδο αύριο και γι' αυτό το τονίζω. Πρέπει να δείξουμε τον πολιτισμό μας και τη φιλοξενία μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτοί που ακόμη και σαν τουρίστες έρχονται, είναι περισσότεροι από τους τουρίστες μιας καλοκαιρινής ημέρας. Θα αφήσουν τα χρήματά τους στην πόλη μας. Πρέπει να τους φιλοξενήσουμε σωστά και να τους υποδεχθούμε όπως πρέπει. Δεν εξαρτάται, βέβαια, η φιλοξενία μόνο από εμάς και τους οπαδούς μας, αλλά αυτά τα πράγματα πρέπει να λέγονται».
 
Για το αν έρθουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι:
 
«Ακόμη δεν ξέρουμε αν θα έρθουν οι ιδιοκτήτες της, αλλά θα έρθει όλο το ΔΣ και η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Αυτό δείχνει και τη σημασία που δίνουν στον αγώνα. Θεωρούν ότι αν περάσουν από τον Άρη, θα είναι το φαβορί για το Europa League. Πρέπει στο γήπεδο να απομονώσουμε αυτούς που ψάχνουν την ευκαιρία για να βρίζουν και να αποδοκιμάζουν. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα, να είμαστε δίπλα της και όχι να βρίζουμε».