Skip to main content

Κοντονής: Απαραίτητη η δήλωση των μετρητών για τους δικαστικούς

Πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ακούμε για ωμές παρεμβάσεις, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας το πόθεν έσχες των δικαστικών.

Στο ζήτημα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των δικαστικών επανήλθε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών και το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» να είναι αποτελεσματικός.

«Σαφής πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" να είναι το ίδιο για οποιονδήποτε πολίτη. Γι' αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών», συμπλήρωσε.

Τόνισε επίσης ότι το μέτρο αυτό βοηθάει στη θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια, καθώς και ότι απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας. «Πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ακούμε για ωμές παρεμβάσεις», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε ότι «ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετικά είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις.

Όπως, δε, είπε χθες και ο καθηγητής Σταύρος Τσακυρακης, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν γίνονται υπό το φως της μέρας».