Skip to main content

Κοντονής από Θεσσαλονίκη: Αυτοκάθαρση στην ΕΠΟ αλλιώς Grexit (video)

Πιθανή χαρακτρήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού την αποβολή της ΕΠΟ από τις διεθνείς ομοσπονδίες ποδοσφαίρου, αν δεν ληφθούν αμέσως μέτρα αυτοκάθαρσης.

του Βλάση Καμπάνη

Σαφές μήνυμα στην ΕΠΟ ότι η παραμονή της στις διεθνείς ομοσπονδίες (ΟΥΕFA, FIFA) περνάει μέσα από τον δρόμο της αυτοκάθαρσης έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος εγκαινίασε την πρώτη κλαδική αθλητική έκθεση Sportexpo. 

«Εάν η ΕΠΟ δεν πάρει άμεσα, τώρα, εκείνα τα μέτρα ώστε το καθεστώς της διαφάνειας, της σήψης, της διαφθοράς και της αναξιοπιστίας να λάβει τέλος, τότε είναι πολύ πιθανό να αποβληθεί από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, που δεν το θέλουμε, θα κάνουμε αυτά που πρέπει ώστε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αποκατασταθεί το κύρος της ΕΠΟ στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και φιλάθλων», είπε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Πάνω απ' όλα έχει τεθεί ως στόχος από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το σπάσιμο της κατάστασης που φθείρει την πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων. Ας ξέρουν όλοι πως σε θέματα ηθικής, η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω. Είναι εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μπει τέλος στην διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σχετικά με τη συνάντηση των «τεσσάρων» μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι δυνατόν για να υπάρχει κατά πρώτο και κύριο λόγο συναίνεση και συνεννόηση, διότι αυτό είναι το πρώτο στάδιο. «Αν δεν υπάρχουν αυτά τα απαιτούμενα, τότε θα προχωρήσουμε σε διαφορετικές ρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερα παρουσία μου στα εγκαίνια της πρώτης κλαδικής έκθεσης για τον αθλητισμό, που επιβεβαιώνει την εδραιωμένη πεποίθηση για τις δυνατότητες ανάπτυξης του ελληνικού αθλητισμού. Επιδίωξη της κυβέρνησης μας είναι να διασφαλίσουμε την πλήρη πρόσβαση όλων στους αθλητικούς χώρους