Skip to main content

Κοντοζαμάνης για αναστολές υγειονομικών: Ο νόμος είναι σαφής-Το ΕΣΥ θα αντέξει

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, όσοι υγειονομικοί τεθούν σε αναστολή όταν επιστρέψουν πιθανώς να τοποθετηθούν σε άλλη θέση

Ξεκάθαρος όσον αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας για την αναστολή εργασίας όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα.

«Ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιττα μετά την 1η Σεπτεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε: Καμία παράταση στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών

Όπως ανέφερε όλοι και περισσότεροι υγειονομικοί εμβολιάζονται και σύμφωνα με τον ίδιο η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς επιβάλλεται στο πλαίσιο του λειτουργήματος που ασκούν.

«Το εμβόλιο προστατεύει τους ίδιους, αλλά και μία πράξη αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που θέλουν ένα καλύτερο επίπεδο υγείας», σημείωσε.

«Θα θέλαμε η υποχρεωτικότητα να μην ήταν θέμα συζήτησης», είπε ο αν. υπουργός, ενώ όπως είπε, όσοι υγειονομικοί τεθούν σε αναστολή όταν επίστρέψουν πιθανώς να τοποθετηθούν σε άλλη θέση από αυτή που βρίσκονταν στο πλαίσιο κάλυψης των τρεχουσών αναγκών λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε επίσης, ότι έχει αοίξει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις ενδιαφέροντος όσων επιθυμούν να εργαστούν στις δομές και να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Όπως τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης υπάρχει σχέδιο του υπουργείου για αντιμετώπιση των αρρυθμιών λόγω των αναστολών εργασίας υγειονομικών από 1/9, ενώ σημείωσε ότι η επικοινωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων είναι καθημερινή.

Δεν παρέλειψε δε να κάνει έκκληση στους υγειονομικούς έστω και τώρα να σπεύσουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

Δείτε επίσης: Πάνω από 2.300 τα κρούσματα - Στους 338 οι διασωληνωμένοι, το 91,42% ανεμβολίαστοι