Skip to main content

Κοντοζαμάνης: Πάνω από 70% η πρόθεση των γιατρών να εμβολιαστούν

Ο υφυπουργός ανέφερε πως τα ποσοστά από την καταγραφή είναι ενθαρρυντικά ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας αμφιβολιών από υγειονομικούς.

Στον αριθμό των υγειονομικών που δήλωσαν πρόθεση να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση, ερωτηθείς σχετικά για τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μόλις ένα 40% των υγειονομικών δήλωσε θετικό στο να εμβολιαστεί.

Ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε λόγο για προσπάθεια «δημιουργίας εντυπώσεων και δημιουργίας αμφιβολίας από την πλευρά των υγειονομικών να εμβολιαστούν» και σημείωσε πως πάνω από 70% των γιατρών είναι θετικό στο να εμβολιαστεί.

«Τα νούμερα μέχρι στιγμής, γιατί συνεχίζεται η καταγραφή, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% οι γιατροί έχουν δηλώσει πρόθεση να εμβολιαστούν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοζαμάνης, δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση καταγραφής των υγειονομικών και τη διαδικασία του εμβολιασμού.

«Η δήλωση αυτή έγινε προκειμένου να προετοιμαστούμε καλύτερα για τη διεξαγωγή του εμβολιασμού στα νοσοκομεία» τόνισε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε: «Γνωρίζουμε όλοι ότι το πρώτο εμβόλιο που έρχεται έχει ιδιαίτερες συνθήκες διακίνησης, φύλαξης, διανομής και διάθεσης, επομένως προσπαθούμε να εμβολιάσουμε τους υγειονομικούς και τον υπόλοιπο πληθυσμό μετά, τηρώντας τις διαδικασίες διακίνησης, διότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει εντός ολίγων ωρών από τη στιγμή που θα ανοίξει το φιαλίδιο και γι αυτό ζητήσαμε από τους υγειονομικούς να δηλώσουν την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν».