Skip to main content

Κοντοζαμάνης: Προς επίλυση το ζήτημα των ανεξόφλητων εφημεριών στο ΕΚΕΠΥ

Οι αποζημιώσεις των απασχολουμένων στο ΕΚΕΠΥ, για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2015, καταβλήθηκαν σε μικρό ποσοστό.

Για άμεση επίλυση των ανεξόφλητων εφημεριών σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος με επίκαιρη ερώτησή του, επισήμανε πως, αν και έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, εντούτοις οι αποζημιώσεις των απασχολουμένων στο ΕΚΕΠΥ, για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2015, καταβλήθηκαν μόνο σε ποσοστό 20% της συνολικής εκκρεμούς οφειλής τον Δεκέμβριο του 2015.

Για την κάλυψη εφημεριών, τα συνολικά οφειλόμενα τα ποσά ήταν 623.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχει αποδοθεί στους δικαιούχους ένα μέρος του ποσού, ύψους 124.000 ευρώ, και το ανεξόφλητο ανέρχεται περίπου σε 498.000. Επιπλέον, παραμένει σε εκκρεμότητα η καταβολή των εφημεριών Ιουλίου 2017 ποσού 43.000 ευρώ. Επομένως, η συνολική οφειλή στους ιατρούς και λοιπό προσωπικό του ΕΚΕΠΥ ανέρχεται περίπου σε μισό εκατομμύριο, δηλαδή 542.000 ευρώ.

«Αναγνωρίζουμε τη δαπάνη, και είμαστε σε διαδικασία διευθέτησης του ζητήματος. Έχει καταβληθεί ένα μέρος της οφειλής, το 20%, και το υπόλοιπο 80% είμαστε σε διαδικασία, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να δώσουμε οριστική λύση στο ζήτημα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και προσέθεσε ότι, εφόσον χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση, αυτή θα γίνει άμεσα.