Skip to main content

Κοντοζαμάνης: Σχέδιο επιστροφής των δομών υγείας στην κανονική λειτουργία

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο σχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση για επιστροφή δομών υγείας στην κανονική τους λειτουργία.

Σε σχέδιο επιστροφής των μονάδων υγείας, που λειτουργούσαν αποκλειστικά για ασθενείς Covid, στην κανονική λειτουργία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση, ερωτηθείς σχετικά.

Σημειώνοντας πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας λειτούργησαν όλες οι μονάδες υγείας και πως ανεστάλησαν προγραμματισμένα χειρουργεία που δεν ήταν επείγοντα και έκτακτα, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως η κάμψη που παρουσιάζεται σε εισαγωγές και στη μείωση των διασωληνωμένων, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να σχεδιάσει την επιστροφή δομών σε κανονική λειτουργία.

Έτσι, από 21 Μαΐου το Θριάσιο επανέρχεται στην κανονική λειτουργία του, από αποκλειστικά covid νοσοκομείο που είχε γίνει, ενώ στις 23 Μαΐου θα γίνει και η τελευταία εφημερία στο Ερρίκος Ντυνάν ως covid δομή.

Παράλληλα, θα δρομολογηθεί η σταδιακή επαναλειτουργία του Σισμανογλείου, ενώ στα νοσοκομεία ΚΑΤ, Γεννηματάς και Αττικόν θα επιστραφούν κλίνες που είχαν δοθεί για την κάλυψη των covid περιστατικών.