Skip to main content

Κοντοζαμάνης: Τι γίνεται αν το self test δεν βγει ούτε αρνητικό ούτε θετικό

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα διπλά self test που κάνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές Λυκείου ανά βδομάδα, και στα αποτελέσματά τους.

Μόνο για αυτό το πρώτο διάστημα, «έως ότου μπει σε μία κανονική ροή η διαδικασία» θα ισχύουν τα διπλά self test ανά βδομάδα για εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείων, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση.

Το επόμενο διάστημα, σημείωσε, τα σχολεία θα λειτουργούν με ένα self test ανά βδομάδα.

Ερωτηθείς για το τι θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες αν το self test δεν δώσει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μία εξαιρετικά μικρή πιθανότητα.

«Αν ωστόσο συμβεί κάτι τέτοιο, με το άκυρο αποτέλεσμα του self test, ο μαθητής θα μπορεί να μεταβεί σε μία δημόσια δομή και να υποβληθεί δωρεάν σε νέα τεστ», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Μετά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές Λυκείου, η διάθεση των self test θα «ανοίξει» και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Μεταξύ αυτών είναι το λιανικό εμπόριο, οι μεταφορές, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η μεταποίηση, το χονδρικό εμπόριο και η εστίαση στον βαθμό που είναι ανοικτή, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.