Skip to main content

Κόντρα εργαζομένων-διοίκησης στο Θεαγένειο για τη διάλυση των φαρμάκων

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν τη στάση της Διοίκησης, καθώς και την πολιτική του υπουργείου, που τοποθετεί συγκεκριμένα πρόσωπα στις Διοικήσεις.

Συνεχίζεται η κόντρα εργαζομένων και διοίκησης για το πρόβλημα της διάλυσης των κυτταροστατικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στις χημειοθεραπείες, στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

Το Σωματείο Εργαζομένων του ιδρύματος καταγγέλλει τη στάση της διοίκησης σχετικά με την εξώδικη δήλωση των νοσηλευτών που παράνομα εμπλέκονται στη διάλυση των φαρμάκων και στη μη ύπαρξη Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκων στην ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμάκου.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, ο Διοικητής δεν απάντησε στο κρίσιμο ερώτημα του τι θα γίνει με τη ΚΜΔΦ (Κεντρική Μονάδα Διάλυσης Φαρμάκων), στην ευθύνη του φαρμακείου.

Ακόμη, οι εργαζόμενοι στη σχετική ανακοίνωσή τους καταγγέλουν τη στάση της Διοίκησης για συντεχνιασμό μεταξύ νοσηλευτών-φαρμακοποιών του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν και την πολιτική του υπουργείου, που «με την τοποθέτηση συγκεκριμένων προσώπων στις διοικήσεις νοσοκομείων παίρνει θέση υπέρ της κατασπαταλήσεως πόρων-φαρμάκων που πετιούνται σήμερα όταν στην χώρα μας και οι πολίτες πλήττονται οικονομικά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Διοικητής του νοσοκομείου σε δηλώσεις του είχε σταθεί ενάντια στους νοσηλευτές οι οποίοι έστειλαν εξώδικο εναντίον του γιατί τους επιβάλλει παράνομα καθήκοντα.

Ακόμη, ο Διοικητής είχε δηλώσει: «Σύμφωνα με το άρθρο 25 παράγραφος 1 και 2 του νόμου 3528/2007 ο υπάλληλος είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση των καθηκόντων του και οφείλει να υπακούει στις διαταγές των προϊσταμένων του. Ακόμη και διαταγή προϊσταμένου που ο υπάλληλος θεωρεί παράνομη, οφείλει να την εκτελέσει, αλλά πριν την εκτέλεση, να αναφέρει εγγράφως την αντίθετη γνώμη του και να εκτελέσει τη διαταγή χωρίς υπαίτια καθυστέρηση».

Παράλληλα επεσήμανε ότι: «Τυχόν άρνησή σας να εκτελέσετε τα συγκεκριμένα καθήκοντα που για μεγάλο χρονικό διάστημα ασκείτε, θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία του νοσοκομείου να εκτελεί χημειοθεραπείες με άμεση επίπτωση στην υγεία των ασθενών. Ενόψει του επικείμενου για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου κινδύνου, είμαστε υποχρεωμένοι να σας επισημάνουμε ότι υποχρεούσθε να εκτελέσετε για λόγους δημοσίου συμφέροντος τις εργασίες διάλυσης κυτταροστατικών χημειοθεραπευτικών φαρμάκων μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα».