Skip to main content

Κόντρα Γεωργιάδη-Φάμελλου: Αποκάλεσαν «ρεζίλι» ο ένας τον άλλον

«Πάει πολύ ο Φάμμελος να εγκαλεί τον Γεωργιάδη. Είσαι ρεζίλι», του είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, με τον κ. Φάμελλο να του ζητά να ανακαλέσει.

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλου με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε ο πρώτος στη Βουλή και με την οποία ρυθμίζονται οι διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει η κατεδάφιση κτηρίων στο Ελληνικό από την Ελληνικό ΑΕ.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, ο κ. Φάμελλος ρώτησε τον υπουργό Aνάπτυξης πόσες ακόμη τροπολογίες θα καταθέσει προκειμένου να ξεκινήσει η κατεδάφιση των κύριων και αν οι τροπολογίες είναι περισσότερες από τα κτήρια που πρέπει να κατεδαφιστούν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φράσεις αυτές προκάλεσαν την έκρηξη του υπουργού που εξήγησε ότι με την νέα ρύθμιση δίδεται το δικαίωμα στη πλειοδότρια εταιρεία να προχωρήσει στην κατεδάφιση των υφιστάμενων κτηρίων του Ελληνικού, όσων δηλαδή δεν έχουν κριθεί διατηρητέα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις κυρίως για το εάν η πολιτεία θα πληρώσει την κατεδάφιση. Ο κ. Γεωργιάδης διάβασε τη σχετική διάταξη στη ρύθμιση που προβλέπει ότι η ανάδοχος εταιρεία θα αναλάβει το κόστος ενώ στο ερώτημα αν η νέα ρύθμιση αντικαθιστά μια παλαιότερη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο κ. Φάμελλος, ως υπουργός είχε άλλη στάση σχετικά με τα εναλλακτικά καύσιμα (RDF) και άλλη ως βουλευτής.

«Πάει πολύ ο Φάμμελος να εγκαλεί τον Γεωργιάδη. Είσαι ρεζίλι», του είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, με τον κ. Φάμελλο να του ζητά να ανακαλέσει. «Εσύ είσαι ρεζίλι και δεν απαντάς», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με την ένταση να χτυπάει κόκκινο.