Skip to main content

Κόντρα για τη βροχή τροπολογιών στο τελευταίο ν/σ για το 2018

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο ως «πλυντήριο» αποφάσεων της κυβέρνησης της τελευταίας στιγμής.

Σφοδρά αντιπολιτευτικά πυρά έχει προκαλέσει η βροχή τροπολογιών που ενσωματώνονται στο τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το 2018, που αφορά στο μεταναστευτικό. Η συζήτηση του νομοσχεδίου, που περνάει με τη μορφή του «κατεπείγοντος», άρχισε στις 10 το πρωί σε υψηλότατους τόνους.

«Κάνατε το νομοσχέδιο πλυντήριο», είπε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε: "Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλυντήριο αδιαφάνειας, φωτογραφικών ρυθμίσεων, πλυντήριο δαπανών και ευθυνών. Είναι ντροπή. Θα απολογηθείτε σε όλους".

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 13 Υπουργικές τροπολογίες που  αφορούν ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου  προστασίας του πολίτη, του Υπουργείου εξωτερικών του Υπουργείου διοικητικής ανασυγκρότησης, του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου δικαιοσύνης και του Υπουργείου Άμυνας.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις τροπολογίες και με αφορμή τροπολογία με την οποία νομιμοποιούνται δαπάνες ύψους 500.000 ευρώ στο ΥΠΕΞ, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι η κυβέρνηση καταργεί τον οποιοδήποτε έλεγχο νομιμότητας στις δαπάνες, όχι μόνο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και στο ΥΠΕΞ που έγινε τόσος ντόρος.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο όταν κατά την ομιλία του κ. Βαρβιτσιώτη κατατέθηκε κι άλλη τροπολογία για νομιμοποίηση δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. «Μπορεί να αποφασίσει η κυβέρνηση ποιες δαπάνες θέλει να ξεπλύνει να ξέρουμε κι εμείς τι μας γίνεται; Γιατί αυτό είναι παρωδία», είπε ο Νότης Μηταράκης της ΝΔ.

Για «πλυντήριο» μίλησε και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου λέγοντας ότι είναι ντροπή για την κυβέρνηση να εγκαθιστά καθεστώς αδιαφάνειας.