Skip to main content

Επεισόδιο Κοτζιά-Καμμένου στο υπουργικό - Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ο υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας πως ασκεί εξωτερική πολιτική βλάπτοντας την κυβέρνηση και τη χώρα.

Τεταμένο ήταν το κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο καθώς υπήρξε επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε τον κ. Καμμένο πως ασκεί εξωτερική πολιτική βλάπτοντας την κυβέρνηση και τη χώρα. Μάλιστα, φέρεται να του καταλόγισε προσωπικό παιχνίδι.

Ο κ. Καμμένος φέρεται να είπε - απευθυνόμενος κυρίως στον Πρωθυπουργό - ότι διατηρεί τις απόψεις του στο Σκοπιανό αλλά δεν πρόκειται να συμβάλλει στο να πέσει η κυβέρνηση, ενώ στο ίδιο κλίμα – ότι δηλαδή δεν θα ρίξει την κυβέρνηση – φέρεται να κινήθηκε και η κ. Κουντουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι υπήρξαν παρεμβάσεις από άλλους υπουργούς, όπως ο Νίκος Παππάς, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την αποχώρησή του από τη Βουλή, ο κ. Κοτζιάς δεν σχολίασε τις πληροφορίες για την κόντρα του με τον Καμμένο, λέγοντας «δεν ξέρω».

Μετά την κόντρα αυτή, η επιτελική ομάδα του πρωθυπουργού συνεδρίασε εκτάκτως στο Μαξίμου προκειμένου να αποφασιστεί το πώς θα γίνει η διαχείριση της παραπάνω αντιπαράθεσης.

Κυβερνητικές πηγές ωστόσο σημείωναν ότι δεν ήταν έκτακτη αλλά προγραμματισμένη η σύσκεψη και αφορούσε στο ζήτημα του προϋπολογισμού.