Skip to main content

Κόντρα Λεκάκη – Νοτοπούλου μέσω φωτογραφικών αναρτήσεων

Η προεκλογική μάχη στο δήμο Θεσσαλονίκης άρχισε τρεις μήνες πριν τις κάλπες-Αλληλοκαρφώματα και κόντρες σε social media, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις..

Χαρακτηριστικά ανοιχτής κόντρας αρχίζει να λαμβάνει η προεκλογική περίοδος στη Θεσσαλονίκη, τρεις μήνες πριν τις κάλπες του ερχόμενου Μαΐου. Πλέον οι υποψήφιοι δήμαρχοι με αναρτήσεις, ανακοινώσεις, δελτία τύπου, ακόμη και συνεντεύξεις, επιδίδονται σε έναν αγώνα αποδόμησης των αντιπάλων τους.

«Κομματικοί» vs «ανεξάρτητοι», νέοι vs παλιοί, τεχνοκράτες vs πολιτικοί και πάει λέγοντας.

Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της κόντρας αυτό μεταξύ Πέτρου Λεκάκη και Κατερίνας Νοτοπούλου. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα κόμματα και το παλιό να ελέγχουν τη Θεσσαλονίκη», είναι το μότο που λανσάρει ο κ. Λεκάκης, βάζοντας απέναντί του πολλούς άλλους υποψήφιους δημάρχους.

Το γάντι σήκωσε η κ. Νοτοπούλου και με μια δηκτική ανάρτηση κάνει λόγο για δήθεν ανεξάρτητες υποψηφιότητες, ακόμη και για διαπλεκόμενα συμφέροντα. Και είναι θέμα χρόνου ανάλογες απαντήσεις να έρθουν κι από άλλους υποψήφιους, που θεωρούν ότι φωτογραφίζονται στην ανάρτηση του κ. Λεκάκη.

Η ανάρτηση – απάντηση της κ. Νοτοπούλου είναι η εξής:

«ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΙΑ...

Η 'ανεξαρτησία' αποκτά αξία μόνον όταν εγγυάται ότι η υποψηφιότητά μας δεν εξαρτάται από διαπλεκόμενα συμφέροντα, κάθε είδους.

Με αυτή την έννοια όσοι προβάλουν την δήθεν κομματική τους αυτονομία -γνωρίσουμε καλά από που κρατάει η σκούφια του καθενός και της καθεμιάς μας- ως αρετή από τη μία ενοχοποιούν τους ψηφοφόρους και τη δημοκρατία κι από την άλλη νιώθουν οι ίδιοι ένοχοι για το κόμμα με το οποίο φλέρταραν πολιτικά προκειμένου να εξασφαλίσουν το χρίσμα της υποψηφιότητάς τους.

Όσο λοιπόν λανσάρονται ως 'ανεξάρτητοι', τους λέμε ότι στην ούγια τους γράφεται καθαρά το κόμμα προέλευσης. Ας μη διατηρούν αυταπάτες.

Εμείς, επειδή δεν μας κυνηγούν φαντάσματα κι επειδή σεβόμαστε τη νοημοσύνη των δημοτών, δεν χρειάζεται να προσποιηθούμε. Η πολιτική μας δράση καθορίζεται μόνο από το συμφέρον της πόλης».

Και έπεται συνέχεια, καθώς με «φωτογραφίες» ή ευθείες αναφορές, μπήκαμε πλέον για τα καλά στην προεκλογική περίοδο...