Skip to main content

Ελληνικός Χρυσός για Καμμένο:Επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματος

Επρόκειτο από την αρχή για μία απάτη που έκανε ξέπλυμα χρήματος, τόνισε ο ΥΕΘΑ - Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις του πρώτου στον ΣΚΑΪ, όπου είπε για την εταιρεία ότι «επρόκειτο από την αρχή για μία απάτη που έκανε ξέπλυμα χρήματος μεταξύ της αγοράς και της πώλησης της επιχειρήσεως».

Στη διάρκεια της συνέντευξης του μάλιστα ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι θεωρεί πως στη Χαλκιδική θα γίνει για τεράστια οικολογική καταστροφή αν προχωρήσει η εταιρεία στην εξόρυξη της επιφανείας και πρόσθεσε ότι η Ελληνικός Χρυσός πρέπει να σέβεται τους περιβαλλοντικούς όρους που θέτει η κυβέρνηση.

Η απάντηση από μέρους της Ελληνικός Χρυσός δεν άργησε να έρθει με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Δημητριάδη να τονίζει πως η εταιρεία «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της» προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, ότι οι επενδύσεις στα μεταλλεία της Χαλκιδικής είναι μία «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος».

«Είναι πάρα πολύ βαριές αυτές οι δηλώσεις», τόνισε μιλώντας και ο ίδιος στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο να εκστομίζονται τέτοιες καταγγελίες τη στιγμή που η Ελληνικός Χρυσός έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην «ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία».

Σχολιάζοντας ακόμα το θέμα του περιβάλλοντος, ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε αιχμηρά στον ΥΕΘΑ ότι η Ελληνικός Χρυσός έχει δικαιωθεί σε 16 περιπτώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις περιβαλλοντικές μελέτες της.

Σημειώνεται ότι χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναβάλλει «μέχρι νεοτέρας» τα εγκαίνια στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, που κανονικά ήταν προγραμματισμένα για τις 15 Σεπτεμβρίου.