Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020
x

ΚΟΝΤΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (VIDEO)

Κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή Αλέξη Τσίπρα, για τις σπουδές που έχουν κάνει.

Κόντρα ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα με επίκεντρο τις σπουδές που έχουν κάνει.

Την ώρα που ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιλούσε για το Πανεπιστημιακό άσυλο και έλεγε ότι εκείνος αποφοίτησε από ελληνικό Πανεπιστήμιο ενώ "ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δώσει εξετάσεις και πήγε απευθείας σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού", από τα έδρανα της ΝΔ ακούστηκε κάτι περί των σπουδών του κ. Τσίπρα και μετεγγραφής από τη Βουλγαρία.

Τότε ο κ. Τσίπρας απάντησε:

«Άκουσα από τα έδρανα της συμπολίτευσης – και με προκαλεί αυτό – να αναπαράγεται κάτι το οποίο ως Fake News αναπαράγεται εδώ και μία δεκαετία,  Αν πατήσετε στη Google ‘Τσίπρας’ θα βγει ‘μεταγραφή από Βουλγαρία’. Αυτη η αθλιότητα αναπαράγεται εδώ και δέκα χρόνια, η αθλιότητα των Fake News», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Είχα την τιμή, με πανελλαδικές εξετάσεις, να περάσω στο Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας μας, της Ευρώπης και διεθνώς. Και είχα την τιμή να είμαι απόφοιτος αυτής της σχολής. Είχα την τιμή να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές εκεί και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τη σύγκριση και το επίπεδο των σπουδών που παρέχονται στα πανεπιστήμια της χώρας και στο Πολυτεχνείο».H απάντηση Μητσοτάκη

«Επειδή μου ασκήσατε μία κριτική ποια είναι η επαφή μου με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Για άλλη μία φορά πιαστήκατε αδιάβαστος. Και έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στο Πολιτικό της Νομικής, παρότι δεν είχα καμία πρόθεση να σπουδάσω στην Ελλάδα. Αλλά πέρασα στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Για άλλη μία φορά πιαστήκατε αδιάβαστος κ. Τσίπρα», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στην επίθεση που δέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις σπουδές του.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ