Skip to main content

Μπουτάρης σε Αβαρλή: Ανάρμοστες οι υποδείξεις σου στους ορκωτούς

Ο δημοτικός σύμβουλος πηγαίνει στο γραφείο, όπου εργάζονται οι ορκωτοί λογιστές, και τους επισημαίνει διάφορα κατά τον έλεγχό τους, ανέφερε ο δήμαρχος

Για ανάρμοστη συμπεριφορά και για υποδείξεις στους ορκωτούς λογιστές κατήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Γιώργο Αβαρλή.

Όπως ανέφερε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης, ο δημοτικός σύμβουλος πηγαίνει στο γραφείο όπου εργάζονται οι ορκωτοί λογιστές και τους επισημαίνει διάφορα σημεία κατά τον έλεγχό τους.

Ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για ανάρμοστη και απαράδεκτη συμπεριφορά του δημοτικού συμβούλου, ο οποίος είναι και του επαγγέλματος. «Είναι η τρίτη φορά που το κάνει, πηγαίνει εκεί και μουρμουρίζει. Ξέρω ότι τους επισημαίνει διάφορα σημεία που πρέπει να δώσουν προσοχή γιατί είμαστε φάουλ. Αυτό είναι απαράδεκτο και τον καταγγέλλω. Αν θέλεις, κάνε μια καταγγελία γραπτή ότι συμβαίνει το τάδε και το τάδε, ώστε όταν θα εξεταστεί από τους ορκωτούς, να αποδεχθεί εάν συκοφαντείς ή εάν έχεις δίκιο. Δεν μπορεί τους ορκωτούς να τους ενοχλείς, σε ποια χώρα ζεις, πάντως όχι στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στη συνέχεια ο κ. Αβαρλής ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. «Ότι με είδατε να μιλάω μαζί τους τρεις φορές να συνομιλώ με τους ορκωτούς δεν σημαίνει ότι τους είπα τι να κάνουν», σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόσθεσε: « Το ότι επισημαίνει κάποια πράγματα, το θεωρώ υποχρέωση μου. Θέλω πρώτα να προστατέψω τη διοίκηση, εσείς μπορείτε να με ειρωνεύεστε, αλλά ότι και να λέτε δεν με αγγιζει».

«Έχεις δικαίωμα ακόμα και παραπληροφόρηση να κάνεις, όμως δεν έχεις δικαίωμα να μπαίνεις σαν ποντίκι στο γραφείο τους και να λες διάφορα. Θέλεις να κάνεις καταγγελία, κάνε την γραπτή, ώστε να έχεις την ευθύνη και εάν αποδειχθεί ότι έχεις άδικο, να σου κάνω και καταγγελία», απάντησε ο δήμαρχος.