Skip to main content

Κόντρα Νομάρχη Καβάλας με Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Σε επαναδιαπραγμάτευση έργων, που έχει ήδη προγραμματίσει η Νομαρχία Καβάλας, στοχεύει η Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Θ. Κόκλα, προκαλώντας την οργή του Νομάρχη Καβάλας,
Την αναστολή εκτέλεσης έργων, που ήδη εγκρίθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία, φοβάται ο Νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής, ύστερα από διαρρεόμενες συνεχώς τις τελευταίες μέρες φήμες από την Κομοτηνή, περί πρόθεσης της νέας Γεν. Γραμ. της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης Θεοδώρας Κόκλα για επαναδιαπραγμάτευσή τους.

«Να μην τολμήσουν να προβούν σε απένταξη έργων!», διαμήνυσε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Καλλιοντζής, βάλλοντας εναντίον της κ. Κόκλα –που προς το παρόν δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση. Από στελέχη της Περιφέρειας, όμως, αφήνεται να εννοηθεί ότι μία σειρά έργων (προγραμματισμένες παρεμβάσεις στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας, στο 2ο Λύκειο Καβάλας, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης και στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, όπως και έργα ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο του νομού, στο Φράγμα του Μαρμαρά, αλλά και στο παλιό και το νέο λιμάνι της Καβάλας) θα τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση.
Από πλευράς Περιφέρειας προβάλλεται η αιτιολογία της παράτυπης προκήρυξης διαδικασιών του ΕΣΠΑ (όπου εντάσσονται τα συγκεκριμένα έργα), οπότε θεωρείται απαραίτητη η επαναπροκήρυξη των διαδικασιών, βάσει συγκεκριμένων κοινοτικών οδηγιών.

Όμως, αρκετά από τα έργα –που η Γ.Γ. της 13ης Περιφέρειας προτίθεται να επαναδιαπραγματευθεί- έχουν ήδη λάβει τις δέουσες εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία, οπότε ο Νομάρχης Καβάλας εκφράζει το φόβο πως τυχόν επαναδιαπραγμάτευση θα οδηγήσει στην πράξη «στη ματαίωση των έργων, που με πολύ κόπο προετοιμάστηκαν».
Σημειώνεται ότι ήδη οι κατασκευαστές που εκτελούν έργα τόσο στο Φράγμα του Μαρμαρά, όσο και στο νέο λιμάνι της Καβάλας (Νέα Καρβάλη) έχουν προχωρήσει σε παύση εργασιών, λόγω οφειλών του ελληνικού Δημοσίου που εκκρεμούν επί μήνες προς αυτούς.