Skip to main content

Η κόντρα Νοτοπούλου - Ορφανού και η μάχη στον δήμο Καλαμαριάς

Το βαρομετρικό χαμηλό στη σχέση Ορφανού - Νοτοπούλου, η συνάντηση Παπαστεργίου - Τζιτζικώστα και η μάχη στον δήμο Καλαμαριάς.

Γράφει ο Σαλονικιός

Βαρομετρικό χαμηλό επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις σχέσεις μεταξύ του Γιώργου Ορφανού και της Κατερίνας Νοτοπούλου. Οι προστριβές ξεκίνησαν όταν σε τηλεοπτικό debate η υποψήφια δήμαρχος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Μαζί», υπερασπιζόμενη τη συμφωνία με τα Σκόπια ανέφερε ότι «η «περιοχή μας θύμιζε πυριτιδαποθήκη κι έτσι ήταν απαραίτητη η συμφωνία των Πρεσπών». Αντιδρώντας ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» είπε μεταξύ άλλων ότι στο θέμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ τα έδωσε όλα, προσθέτοντας πως η Νοτοπούλου είναι συνυπεύθυνη στην όλη διαδικασία, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η δική μου σκέψη είναι ότι η κ. Νοτοπούλου παρέδωσε ένα κομμάτι της ελληνικής επικράτειας στην έννοια των διμερών σχέσεων στους γείτονες και αυτό είναι βασική της ευθύνη».

Σε αυτήν την κατηγορία απάντησε ως γνωστόν η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Ορφανό για «ακροδεξιά ρητορική που εκφράζει την αγωνία του να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, η οποία αποκλείστηκε από τις δημοτικές εκλογές».

Έπειτα από αυτούς τους διαξιφισμούς οι δυο τους συναντήθηκαν τυχαία έξω από τα στούντιο του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης fm100 όπου συνεχίστηκαν οι προστριβές και οι διαφωνίες. Μάλιστα, η υποψήφια δήμαρχος είπε στον Ορφανό ότι η αναφορά του περί «παράδοσης κομματιού της ελληνική επικράτειας» σηκώνει ακόμη και μήνυση, αλλά δεν θα το κάνω, είπε, διότι αυτά τα ζητήματα δεν θα πρέπει να λύνονται με τέτοιο τρόπο.

Συνάντηση απροσδόκητη είχαμε και μεταξύ του υποψήφιου περιφερειάρχη με την υποστήριξη της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα με τον υποψήφιο για το ίδιο αξίωμα με την υποστήριξη του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστο Παπαστεργίου. Οι δυο τους έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον στη λαϊκή του Λαγκαδά, χαιρετήθηκαν εγκάρδια, τα είπαν για λίγα λεπτά στο πόδι και στη συνέχεια ο καθείς ακολούθησε το πρόγραμμά του.

Στην Καλαμαριά, τώρα, όπως εγκαίρως σας έχω ενημερώσει, οι μετρήσεις δείχνουν πως ο δήμαρχος θα αναδειχθεί πιθανότατα στον δεύτερο γύρο. Προβάδισμα φαίνεται να έχει ο νυν Θεοδόσης Μπακογλίδης με τους Γιάννη Δαρδαμανέλη και Άρη Τεμεκινίδη να διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι ο αντίπαλός του.

Υπέρ του τελευταίου τάχθηκε με ανάρτησή της στο facebook, η κόρη του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς Θρασύβουλου.

Η Έφη Λαζαρίδου ανέβασε στη σελίδα της μια φωτογραφία μαζί με τον Τεμεκενίδη την οποία συνόδευσε με το ακόλουθο σχόλιο: «Για μένα και την οικογένειά μου η Καλαμαριά είναι κάτι παραπάνω από τόπος κατοικίας: είναι η περιοχή με την οποία έχουμε συνδέσει το όνομά μας, αυτή στην οποία αφιερώθηκε ο πατέρας μου. Θέλω να την βλέπω να προοδεύει και να αναπτύσσεται. Το όραμα, η αποφασιστικότητα και το ήθος του Άρη Τεμεκενίδη εμπνέουν και κινητοποιούν τις υγιείς δυνάμεις της πόλης μας. Είμαι σίγουρη ότι μπορεί να φέρει την αναγκαία αλλαγή και να ξανακάνει την Καλαμαριά Δήμο-πρότυπο!».