Skip to main content

Κόντρα Πολάκη - Ρουβά για τη Χρυσή Αυγή: Το εξώδικο και οι κατηγορίες

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη και γνωστού καλλιτέχνη, αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή.

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλου Πολάκη και του γνωστού καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά.

Αφορμή ήταν μία δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής, πριν από τρεις ημέρες, ο οποίος εξαπέλυσε δριμύ "κατηγορώ" προς καλλιτέχνες, οι οποίοι - όπως είπε- ήταν "ξπέλεναν" σε δηλώσεις τους τη Χρυσή Αυγή.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, ήταν και ο Σάκης Ρουβάς. "Να θυμόμαστε ποιοι από το μουσικό και καλλιτεχνικό στερέωμα ξέπλεναν τους ναζί", είπε χαρακτηριστικά.

Το εξώδικο Ρουβά

Ο Σάκης Ρουβάς, μετά από αυτό, απέστειλε εξώδικο στον πρώην υπουργό, ζητώντας του να ανακαλέσει. Στην εξώδικη δήλωσή του ο Σάκης Ρουβάς τονίζει, μεταξύ άλλων: "Αρκεί μία απλή ανάγνωση των δηλώσεών μου, τις οποίες επικαλεστήκατε, προκειμένου να αντιληφθεί οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος ότι ουδεμία στήριξη παρείχα στην Χρυσή Αυγή, αφού είναι γνωστά τόσο τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η απόλυτη προσήλωσή μου στους δημοκρατικούς θεσμούς της Πολιτείας μας".

Ο Ρουβάς ζητά από τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πολάκης: Το γνωστό pop idol Ρουβάς μού έστειλε εξώδικο

Ο Παύλος Πολάκης, μετά το εξώδικο του τραγουδιστή, επανήλθε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "το γνωστό pop idol Σάκης Ρουβάς μου έστειλε πριν από λίγο εξώδικο, με το οποίο διαμαρτύρεται διότι προχθές στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ανέφερα πως κάποιοι καλλιτέχνες με δηλώσεις τους (μεταξύ των οποίων κι εκείνος) συνέβαλαν στο να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου το νεοναζιστικό, φασιστικό και εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής".

"Τα γνωστά "πλυντήρια μνήμης" έσπευσαν να ξεπλύνουν την άνω δήλωση του γνωστού καλλιτέχνη, δημοσιεύοντας αμέσως το σημερινό εξώδικό του. Μάλλον ο κ. Ρουβάς θέλει να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ και του ετοιμάζουν θερμή υποδοχή!", σημειώνει σε άλλο σημείο της ανάρτησής του ο βουλευτής.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Το γνωστό pop idol Σάκης Ρουβάς μου έστειλε πριν από λίγο Εξώδικο, με το οποίο διαμαρτύρεται διότι προχθές στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ανέφερα πως κάποιοι καλλιτέχνες με δηλώσεις τους (μεταξύ των οποίων κι εκείνος) συνέβαλαν στο να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου το νεοναζιστικό, φασιστικό και εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Ανέφερα λοιπόν για τον Ρουβά ότι το 2012 σε εκπομπή του Θ. Αναστασιάδη, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν τον τρομοκράτησε η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, είχε δηλώσει επί λέξει: "Όχι, καθόλου δεν με τρόμαξε (Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ). Δεν με τρόμαξε καθόλου. Νομίζω ότι είναι απόρροια όλου αυτού που συμβαίνει. Δεν με τρόμαξε. Γιατί να με τρομάξει; Δεν με τρομάζει η απόφαση που παίρνει ο κόσμος. Με τρομάζει ο τρόπος που χειραγωγούν τον κόσμο οι πολιτικοί".

Τον ενόχλησε ότι υπενθύμισα τα παραπάνω. Βέβαια, δεν είχε ενοχληθεί αναλόγως όταν διάφορα sites τον συμπεριελάμβαναν στους "επώνυμους φίλους της Χρυσής Αυγής" όταν οι ναζιστές ήταν στα πάνω τους.

Σε κάθε περίπτωση, θα χαιρετίσω την έστω και καθυστερημένη και όψιμη καταδίκη της Χ.Α από τον κύριο Ρουβά όταν βεβαιωθώ πως δεν έχει ξεχάσει να ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ από τους followers του αρχιχρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη !!

ΥΓ: Τα γνωστά "πλυντήρια μνήμης" έσπευσαν να ξεπλύνουν την άνω δήλωση του γνωστού καλλιτέχνη, δημοσιεύοντας αμέσως το σημερινό εξώδικό του. Μάλλον ο κ. Ρουβάς θέλει να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ και του ετοιμάζουν θερμή υποδοχή!!!