Skip to main content

Κόντρα στη Φινλανδία απόψε για να μείνει ζωντανή η Εθνική

Η γαλανόλευκη στο ντεμπούτο του Τζον Φαν΄τ Σιπ στον πάγκο έχει ως μόνο στόχο τους τρεις βαθμούς αφού πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο

Τη νίκη που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στο Euro 2020 ψάχνει απόψε το βράδυ στις 21:45 (OPEN, Cosmotesport) στο γήπεδο του Τάμπερε η Εθνική μας ομάδα κόντρα στη Φινλανδία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο ντεμπούτο του Τζον Φαν΄τ Σιπ στον πάγκο έχει ως μόνο στόχο τους τρεις βαθμούς αφού πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά τις δύο ήττες τον Ιούνιο στο ΟΑΚΑ από Ιταλία και Αρμενία.

Οι διεθνείς θα προσπαθήσουν να βγάλουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο, γνωρίζοντας πως αυτή είναι ίσως και η τελευταία τους ευκαιρία. Κόντρα, βέβαια, σε μία ομάδα που η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ποτέ να την νικήσει στην έδρα της και που στον όμιλο του Nations League προ λίγων μηνών την άφησε πίσω της στην τελική κατάταξη.

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του Φαν'τ Σιπ όλα δείχνουν ότι θα επιλέξει σύστημα με 4-3-3 χωρίς ακόμα να έχει αποφασίσει οριστικά αν κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Μπάρκας ή ο Βλαχοδήμος. Από εκεί και πέρα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Τσιμίκα, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Μπακάκη. Στην τριάδα των χαφ τους Ζέκα, Σάμαρη και Μπουχαλάκη. Στα δύο φτερά της επίθεσης τους Μασούρα και Κολοβό και στην κορυφή τον Κουλούρη.

Ο Ολλανδός τεχνικός στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς, το απόγευμα της Τετάρτης, ζήτησε από τους παίκτες του απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι, να έχουν πειθαρχία εντός και εκτός γηπέδου και να διατηρούν κοντά τις αποστάσεις των γραμμών αλλά και τις αποστάσεις μεταξύ τους. Ουσιαστικά πρόκειται για τα απλά πράγματα, για τα οποία έκανε λόγο και στη συνέντευξη Τύπου και τα οποία θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικά έτσι ώστε να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι έχει οριστεί να διευθύνει ο Ισπανός Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα που πρόσφατα είχε σφυρίξει το ματς του Ολυμπιακού με τη Βικτόρια Πλζεν (4-0). Βοηθοί του θα είναι οι επίσης Ισπανοί Μαρτίνεθ και Σεραϊν και τέταρτος ο Μπενγκοετσέα.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Ιταλία 12

Φινλανδία 9

Αρμενία 6

Ελλάδα 4

Βοσνία Ερζεγοβίνη 4

Λιχτενστάιν 0

Η 5η αγωνιστική:

Φινλανδία - Ελλάδα

Αρμενία - Ιταλία

Βοσνία Ερζεγοβίνη - Λιχτενστάιν

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Ελλάδα - Λιχτενστάιν

Φινλανδία - Ιταλία

Αρμενία - Βοσνία Ερζεγοβίνη