Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΤΑΧΙΑΟΣ ΚΑΤΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

«Τρολ» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος την Κατερίνα Νοτοπούλου. Αντιπαράθεση για τον πρώην πρόεδρο της Αττικό Μετρο

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου για το μετρό.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου η κ. Νοτοπούλου ζητούσε να διαβαστεί η επιστολή που έστειλε στπν δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο πρόεδρος του Σώματος Δρόσος Τσαβλής ανέφερε ότι η επιστολή θα διαβαστεί μετά την τοποθέτηση όλων των ομιλητών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της κυρίας Νοτοπούλου. «Υπάρχει λόγος που δεν διαβάζετε την επιστολή», σχολίασε η κ. Νοτοπούλου.

Στο διάλογο μεταξύ Νοτοπούλου και Τσαβλή, παρενέβη ο νυν πρόεδρος της Αττικό Μετρό προτείνοντας να διαβάσει ο ίδιος την επιστολή Μυλόπουλου. «Αυτός είναι ο γκαϊλές σας κ. Νοτοπούλου;» διερωτήθηκε ο κ. Ταχιάος, ο οποίος τη χαρακτήρισε «τρολ».

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του ο κ. Ταχιάος έδωσε διευκρινίσεις για τα χρονοδιαγράμματα των εργασιών του μετρό.

«Η αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος θα έρθει για να κλείσει τις καθυστερήσεις τις οποίες εμείς χρεώνουμε στην προηγούμενη διοίκηση», είπε ο κ. Ταχιάος.  

Απευθυνόμενος στην κ. Νοτοπούλου σημείωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εγκαινίαζε το έργο χωρίς μετρό, χωρίς συρμούς, χωρίς επιβάτες. «Επειδή εσείς θέλατε να κάνετε την πασαρέλα σας και τη φιέστα σας», σημείωσε ο κ. Ταχιάος προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κ. Νοτοπούλου.

«Ωραία όλη αυτή η πασαρέλα, όλο αυτό το παραμύθι, αλλά μετρό δεν μπορεί να υπάρξει πριν από τα τέλη του 2022 και δικό μας στοίχημα είναι ο σταθμός της Βενιζέλου να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023», ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Όπως είπε ο κ. Ταχιάος, «μπορεί να είναι επικοινωνιακό το μετρό, μπορεί να είναι για να πουλάει η προηγούμενη κυβέρνηση ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη, ένα ωραίο παιχνίδι για να το εγκαινιάζουμε κάθε εβδομάδα, αλλά το μετρό δεν υπάρχει. Για να υπάρχει πρέπει να μπει σε ένα δίκτυο συγκοινωνιών».

Από την πλευρά της η κ. Νοτοπούλου απευθυνόμενη στον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό ΑΕ» είπε: «Ποιους stake holders υπηρετείτε κ. Ταχιάο; Γιατί σίγουρα δεν υπηρετείτε τους πολίτες. Εκτός από αποτυχημένος πολιτευτής αποδεικνύεστε και αποτυχημένος μάνατζερ. Ελπίζω τουλάχιστον να έχετε βρει όνομα για την τρύπα και να μη μαλώνετε πάλι μεταξύ σας». Η ίδια αναφέρθηκε σε 30 ψέματα, ανακρίβειες ή μισές αλήθειες, που ακούστηκαν χτες για το μετρό.

«Λέτε ασύστολα ψέματα. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει το μέλλον της πόλης», τόνισε η κ. Νοτοπούλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ