Skip to main content

Κόντρες, χτυπήματα και αμηχανία στη Νέα Δημοκρατία

Στα πρόθυρα εμφυλίου βρίσκονται πλέον ανοικτά στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.

Στα πρόθυρα εμφυλίου βρίσκονται πλέον ανοικτά στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει τις τελευταίες ώρες είναι πως όλοι διαφωνούν σχεδόν σε όλα, φτάνοντας στο σημείο να ακυρώσουν και την μόνη απόφαση που είχαν πάρει: να πραγματοποιήσουν ένα ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων. Στη Συγγρού πλέον συνεδριάζουν ατελείωτα, χωρίς ακριβώς να ξέρει κανείς τη …θεματολογία τους. Κι ενίοτε οι συνεδριάσεις τους διακόπτονται βιαίως, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα, με την παρέμβαση Μειμαράκη ή από… κούραση, όταν κλείνουν 10ωρα και 12ωρα πίσω από κλειστές πόρτες, μέσα σε “αποστειρωμένες” αίθουσες.

Στο μεταξύ, όμως, έξω από αυτές τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη πάνε κι έρχονται. Για παράδειγμα παραμένουν και... εντείνονται οι φήμες για αποχώρηση ενός εκ των υποψηφίων. Το παράδοξο είναι ότι όλοι διαψεύδουν κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο. Το πιθανότερο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με «παλιά, γνωστά, κόλπα», τα οποία, ωστόσο, προκαλούν πολύ μεγάλο εκνευρισμό σε εκείνους που στοχοποιούνται ή νομίζουν ότι στοχοποιούνται. Με τα γνωστά τοις πάσι αποτελέσματα.

Ο εκνευρισμός εντείνεται έτι περαιτέρω από τη στιγμή που και οι “βαρόνοι” του κόμματος δεν έχουν αποφασίσει ποια στάση θα κρατήσουν στις αλλαγές που επίκεινται. Εν προκειμένω, κανείς δεν ξέρει αν ο κ. Κ. Καραμανλής θα δώσει το πράσινο φως για οποιαδήποτε αλλαγή ή τι ακριβώς έχει στο μυαλό του για το μέλλον της ΝΔ.