Skip to main content

ΚΟΠ: Κατατίθεται άμεσα η πρόταση για μείωση των αποδοχών

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κούμας κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφεύγουν δημόσιες τοποθετήσεις που προκαλούν όξυνση του κλίματος.

Άμεσα θα γίνει γνωστή η πρόταση της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (ΚΟΠ) για τη μείωση στους παίκτες, ώστε οι ομάδες τους να μην λυγίσουν οικονομικά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κούμας, με γραπτή ανακοίνωση του τοποθετήθηκε για την προσπάθεια που καταβάλλεται για διαμόρφωση κοινής γραμμής για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφεύγουν δημόσιες τοποθετήσεις που μόνο όξυνση του κλίματος προκαλούν και σίγουρα δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται.

 «Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού και αναζητούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου μας, προσβλέποντας στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Προς αυτή τη κατεύθυνση, καθημερινά είμαστε σε επικοινωνία με την UEFA και FIFA, όπως και με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες», ανέφερε ο κ. Κούμας και συμπλήρωσε:

«Ταυτόχρονα, μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία της ΚΟΠ, έχουμε εντατικές διαβουλεύσεις με τα Σωματεία, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουμε μια κοινή γραμμή και ένα πλάνο που να καλύπτει το ζήτημα που προέκυψε με τη μισθοδοσία και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Αυτή η κοινή πρόταση βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης και αναμένω ότι τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί και θα διαβιβαστεί προς τους ποδοσφαιριστές και το συνδικαλιστικό τους όργανο».