Skip to main content

Κόπτσης: Αυθημερόν η αντικατάσταση εκπαιδευτικών που δεν θα έχουν αρνητικό rapid

«Έχουμε δημιουργήσει ένα πεδίο τρίμηνων συμβάσεων για τους αναπληρωτές που θα αντικαθιστούν τους εκπαιδευτικούς χωρίς τεστ», είπε ο κ. Κόπτης.

«Είμαστε πανέτοιμοι. Οι καθηγητές θα είναι στη θέση τους από 1η Σεπτεμβρίου. Τα βιβλία τακτοποιημένα, ενώ το ποσοστό των εμβολιασμών στους καθηγητές έχει φτάσει περίπου το 80%. Είναι από τα μεγαλύτερα ποσοστά όλων των κλάδων της χώρας», ξεκαθάρισε ο γγ Α/βάθμιας, Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ο ίδιος τόνισε, μιλώντας στο Radio North 98, «εχθές ολοκληρώθηκε η διαδικασία των διορισμών, δηλαδή όλοι οι διοριζόμενοι τοποθετήθηκαν στα σχολεία τους. Διορίσαμε 11.700 εκπαιδευτικούς φέτος και όλες οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν σε λιγότερο από έναν μήνα και έγιναν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές μέσα στο καλοκαίρι».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενα κενά των εκπαιδευτικών, που δεν θα έχουν μαζί τους ούτε αρνητικό rapid test, ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, υπογράμμισε πως «έχουμε δημιουργήσει ένα δεύτερο πεδίο τρίμηνων συμβάσεων για τους αναπληρωτές. Για παράδειγμα, αν στις 14 Σεπτεμβρίου υπάρχει ένα κενό τριών θέσεων στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη ημέρα ακριβώς, οι θέσεις θα έχουν καλυφθεί από τους αναπληρωτές. Ακόμα και αυθημερόν θα μπορεί να γίνουν αντικαταστάσεις».

Δεν παρέλειψε όμως, να αναφερθεί και στη διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι αναπληρωτές: «Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν και μέχρι την Τρίτη, το αργότερο, θα  ξέρουν και σε ποια σχολική μονάδα θα πάει ο καθένας.» και συνέχισε: «Η διαδικασία θα γίνει με ένα καινούριο σύστημα που δημιουργήσαμε φέτος. Η καινοτομία του συστήματος αυτού, είναι ότι οι διευθυντές εκπαίδευσης θα μπαίνουν και θα δηλώνουν από αύριο, ποια σχολεία έχουν κενά και την επόμενη ημέρα, οι αναπληρωτές θα δηλώνουν τα σχολεία που επιθυμούν, κατά σειρά επιλογής. Ένας αλγόριθμος, εντελώς αξιοκρατικά και χωρίς να παρέμβει άνθρωπος, τους βγάζει αυτομάτως σε μια μέρα σε ποια σχολεία θα πάνε, ώστε 1η του μηνός να μπορούν να πάνε όλοι να είναι στις θέσεις τους, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου.»