Skip to main content

Κ. Μακεδονία: Ποια νηπιαγωγεία-δημοτικά δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο

«Θεωρώ πως είναι εσκεμμένη η παραπληροφόρηση για κλείσιμο 96 σχολείων» δηλώσει στη Voria.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.

Την αναστολή λειτουργίας των 31 Δημοτικών Σχολείων και 69 Νηπιαγωγείων, για το σχολικό έτος 2019-2020, στην Κεντρική Μακεδονία προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για σχολεία τα οποία δεν λειτουργούσαν και τα προηγούμενα χρόνια γιατί έχουν ιδρυθεί και δεν άνοιξαν ποτέ.

Ουσιστικά για πρώτη φορά εφέτος δεν θα λειτουργήσουν δύο δημοτικά και οκτώ νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα, ανεστάλη η λειτουργία δύο μονοθέσιων δημοτικών στην Πιερία, τα οποία είχαν μικρό αριθμό μαθητών και οι γονείς επιθυμούσαν τη μεταφορά των παιδιών τους.

Επίσης, η Περιφερειακή Διεύθυνση προχώρησε για πρώτη φορά στην αναστολή οκτώ νηπιαγωγείων. Τα δύο εξ αυτών που βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω προβλημάτων στις κτηριακές τους υποδομές, άλλα δύο συστεγαζόμενα στην Ημαθία, συγχωνεύτηκαν και τα υπόλοιπα τέσσερα είχαν μόλις δύο με τρία παιδιά το καθένα.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο κ. Κόπτσης υποστήριξε ότι ο αριθμός των αναστολών δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Πρόκειται για «παλιές αναστολές σχολείων, που έχουν ιδρυθεί εδώ και 15 χρόνια και δεν έχουν κτιστεί μέχρι σήμερα. Θεωρώ πως είναι εσκεμμένη η παραπληροφόρηση για κλείσιμο 96 σχολείων» υπογράμμισε.

«Διατηρήσαμε πολύ μικρά ολιγοθέσια σχολεία σε παραμεθόριες περιοχές, προκειμένου τα παιδιά να μην χρειάζεται να διανύουν μεγάλη απόσταση για να πάνε στο σχολείο. Θεωρώ ότι κάναμε υπερπροσπάθεια μήπως και του χρόνου βρεθούν παιδιά και λειτουργήσουν τα σχολεία» κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, για τα οποία για το σχολικό έτος 2019-2020, ανεστάλη η λειτουργία πατώντας εδώ.