Skip to main content

Κόπτσης: Τα σχολεία της Κ. Μακεδονίας καθαρίζονται δύο φορές τη μέρα

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας τα σχολεία θα καθαρίζονται δύο φορές τη μέρα για λόγους ασφαλείας.

Την αισιοδοξία ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, αλλά και στη λειτουργία της τηλεδιδασκαλίας για τις ευπαθείς ομάδες μαθητών, που θα μείνουν σπίτι, εξέφρασε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus, τόνισε πως «αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της κ.Κεραμέως, κάναμε τηλεδιάσκεψη με όλους διευθυντές εκπαίδευσης και βάλαμε το πλαίσιο, ώστε να είναι σχεδόν όλα έτοιμα και να ακολουθούν τις οδηγίες, που θα δοθούν», ενώ πρόσθεσε, ότι τα τμήματα θα έχουν μέχρι 15 μαθητές, τα μαθήματα θα γίνονται εναλλάξ, τα διαλείμματα θα είναι εναλλασσόμενα και η βάρδια θα ολοκληρώνεται στη 1.15 μ.μ., δε θα υπάρχει ολοήμερο, αλλά όλοι οι εκπαιδευτικοί θα αξιοποιηθούν.

«Έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις, θεωρώ, ότι θα πάμε και εδώ καλά, ήταν ομόφωνη η εισήγηση της επιτροπής, τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο», επεσήμανε ο κ.Κόπτσης. Τόνισε μάλιστα πως έχουν τροποποιηθεί οι συμβάσεις των καθαριστριών, δόθηκαν επιπλέον κονδύλια και τα σχολεία θα καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα.

Για το θέμα των καμερών, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα και «κατέρρευσε ένας μύθος», καθώς «ο υπολογιστής θα εστιάζει στον πίνακα ή στον καθηγητή και μόνο στην παράδοση του μαθήματος. Μία ομάδα ευπαθής, που δεν μπορεί να έρθει στο σχολείο, δεν είναι εφικτό να τη στηρίξουμε; Να κάνουμε ό,τι είναι προς το συμφέρον των παιδιών», είπε και πρόσθεσε πως «είναι εφόσον το επιθυμεί ο εκπαιδευτικός, δεν είναι «άβατο» η διδασκαλία. Υπάρχουν μόνο 2 προϋποθέσεις: να είσαι καλά προετοιμασμένος και να ελέγχεις την τάξη σου», κατέληξε ο κ.Κόπτσης.