Skip to main content

Κορακάκη: Αισθάνθηκα δέος, ζητώ... συγγνώμη από τον ΠΑΟΚ!

Η χρυσή Ολυμπιονίκης μίλησε για την τιμή που της έγινε ώστε να είναι η πρώτη Λαμπαδηδρόμος της Ολυμπιάδας του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στον ρ/σ «Arena» φιλοξενήθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την τιμή που της έγινε από την Ολυμπιακή Επιτροπή να είναι η πρώτη λαμπαδηδρόμος της Ολυμπιάδας του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Δραμινή πρωταθλήτρια:

«Αισθάνθηκα δέος, ανατριχίλα και μεγάλη συγκίνηση. Είναι συγκλονιστικό. Δεν έχω λόγια. Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή για μένα κι ανυπομονώ να τη ζήσω τον επόμενο μήνα. Ευχαριστώ την Ολομέλεια της Ολυμπιακής Επιτροπής, για αυτήν την τολμηρή της απόφαση. Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη τελετή ήταν ανδροκρατούμενη, οπότε μιλάμε για μία πολύ τολμηρή απόφαση και τους ευχαριστώ. Μάλιστα, τελευταία λαμπαδηδρόμος πριν η φλόγα φύγει από την Ελλάδα για να γυρίσει τον κόσμο, θα είναι ακόμη μία σπουδαία γυναίκα, η Κατερίνα Στεφανίδη».

Για τις επιτυχίες των γυναικών στα ατομικά αθλήματα: «Δεν υπάρχει καμία είδους διάκριση στον αθλητισμό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά κι ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Για το αν αυτή η τιμή συγκρίνεται με την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου: «Δεν συγκρίνονται γιατί δεν υπάρχει το αγωνιστικό κομμάτι. Όπως είπα και χθες, όμως, τα συναισθήματα είναι εφάμιλλα. Θα το βιώσω για πρώτη φορά και, το λέω συνέχεια, αλλά ανυπομονώ να το ζήσω».

Για το αν περίμενε στην αρχή της καριέρας της να έχει τέτοια εξέλιξη: «Ποτέ δεν φάνστηκε τι θα μου συμβεί. Κανείς δεν το κάνει γιατί όταν κι αν το κάνει, τρομάζει και σταματά. Ακόμη και τώρα μου φαίνεται τεράστιο όλο αυτό που συμβαίνει. Πρώτα τα ολυμπιακά μετάλλια, και τώρα αυτή η τελετή. Είναι στιγμές-ορόσημο και θα τις θυμάμαι για πάντα».

Για την προετοιμασία της για την Ολυμπιάδα του Τόκιο: «Βρισκόμαστε στο πικ της προετοιμασίας μας. Έμειναν μόνο πέντε μήνες και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Όπως σε κάθε αγώνα και διοργάνωση, πάμε εκεί με τις μεγαλύτερες βλέψεις».

Για το αν προλαβαίνει να παρακολουθεί την ομάδα της, τον ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι πως τελευταία δεν προλαβαίνω να δω ούτε τους γονείς μου! Παρακολουθώ από το ίντερνετ τα αθλητικά δρώμενα, γενικότερα, και ειδικά τον ΠΑΟΚ. Ζητώ συγγνώμη από τον ΠΑΟΚ, αλλά ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος αυτήν την περίοδο».