Skip to main content

Κορακάκης: Εξαιρετικές αρετές ο Τόνσο, ταιριάζει στον Άρη

«Είναι εξαιρετικός στη διαχείριση της μπάλας ενώ είναι καλός και αμυντικά», είπε το στέλεχος του Ατρομήτου για τον στόχο των «κιτρινόμαυρων».

Για τον Μάρτιν Τόνσο με τον οποίο συζητά ο Άρης στο μετεγγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου μίλησε στον ρ/σ «Yellow», ο Γιώργος Κορακάκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής ακαδημιών και πρώην προπονητής του Ατρομήτου:

Για τις ακαδημίες του Ατρόμητου: «Προσπαθούμε γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολες. Πάρα πολλές ομάδες μεγαλύτερες έχουν περισσότερα χρήματα. Προσπαθούμε όμως να βρούμε τα ταλέντα και τους μελλοντικός ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε να τους εντάξουμε στα τμήματα της ΠΑΕ από 15 με 17 ετών. Πρέπει όμως η προετοιμασία να ξεκινάει από μικρότερη ηλικία.

Όσες φορές προόδευσαν εθνικά και έβγαλαν παίκτες είχαν αποτελέσματα μετά από μία πενταετία».

Για τον Μάρτιν Τόνσο: «Είναι μεσοεπιθετικός με εξαιρετικές αρετές στην διαχείριση της μπάλας. Έχει μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι. Συμμετοχή στα γκολ και όχι μόνο στις τελικές πάσες. Είναι παίκτης με προσωπικότητα και διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι. Παίζει δεκάρι. Αυτό που κοιτάμε εμείς σε έναν παίκτη είναι τα χαρακτηριστικά του. Παίζει και στο χώρο δεν παίζει μόνο με την μπάλα στα πόδια. Είναι καλός και αμυντικά. Άλλες απαιτήσεις έχεις από ένα δεκάρι και διαφορετικό από έναν αμυντικό χαφ και έναν ακραίο, όσον αφορά την άμυνα».

Για το αν θα κουμπώσει στον Άρη: «Ο Άρης έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Πριν έξι μήνες βρισκόταν στη Football League. Δεν είναι εύκολο αλλάζοντας σχεδόν όλους τους παίκτες να φτιάξεις μια ομάδα. Πρέπει να στηριχθεί η ομάδα και να μείνει ο Παντελίδης. Ένας καλός παίκτης ταιριάζει παντού αλλά και με τα χαρακτηριστικά που έχει ο Άρης ταιριάζει. Τον γνωρίζει και ο Παντελίδης».

Για τον Νικολά Ντιγκινί: «Με τον Ντιγκινί έπαιξαν μαζί. Έχει τα χαρακτηριστικά που θέλετε στον Άρη γιατί τρέχει και σκοράρει. Έχει σταθερά καλή παρουσία από την αρχή της χρονιάς. Για μένα είναι ίσως και ο πιο σταθερός παίκτης. Κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο και δεν αμελεί την πρωταρχική του το επιθετικό δηλαδή. Αν ένας παίκτης δεν αμελεί και τα δύο καθήκοντα του, τότε έχει μία σταθερή πορεία. Το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολη δουλειά».

Για τον Άρη γενικά: «Ο Άρης έχει ένα γύρο ακόμη. Οι ομάδες χτίζονται. Μια καινούργια ομάδα δεν μπορεί να έχει καλή πορεία συνέχεια. Βλέπουμε και διαβάζουμε ότι κάθετι άσχημο που θα γίνει η τριβή είναι μεγάλη λόγω του κόσμου».

Για τον Νίκο Λαζαρίδη: «Συνεργαζόμαστε με τον Λαζαρίδη. Εδώ είμαστε λίγο πιο οικογενειακά και έχουμε άμεση επικοινωνία. Έχει ανθρώπους σε θέσεις που ο καθένας κάνει την δουλειά του άμεσα. Επίσης υπάρχει μία σταθερή διοίκηση και οικονομικά