Skip to main content

Κόρχουτ: Να δείξουμε στην Ξάνθη ότι είμαστε καλύτεροι (video)

Ο Ούγγρος αριστερός μπακ των «κιτρινόμαυρων» υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ομάδα του πρέπει να βελτιωθεί στο αμυντικό κομμάτι.

Tην πεποίθησή του πως ο Άρης πρέπει να δείξει την Κυριακή εντός του αγωνιστικού χώρου ότι είναι καλύτερος από την Ξάνθη εξέφρασε μιλώντας στη Nova, ο Μιχάι Κόρχουτ.

Ακόμη, ο Ούγγρος αριστερός μπακ των «κιτρινόμαυρων» υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ομάδα του πρέπει να βελτιωθεί στο αμυντικό κομμάτι καθώς έχει δεχθεί αρκετά γκολ από στημένες φάσεις.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αμυντικός των Θεσσαλονικέων για:

Τον νέο προπονητή: «Τον ξέρω από την Ουγγαρία, δεν έπαιξα εναντίον του, αλλά τον ξέρω. Έχω ακούσει μόνο καλά πράγματα γι αυτόν, ελπίζουμε όλοι να έχουμε μία επιτυχημένη χρονιά και στον Άρη μαζί του».

Το γεγονός πως ο Ένινγκ πήγε τελικό κυπέλλου με την Βάσας: «Ελπίζω να παίξουμε μαζί του και σε έναν τελικό στην Ελλάδα, όπως έκανε και με την Βάσας στην Ουγγαρία. Για την Βάσας δεν ήταν συνηθισμένο κάτι τέτοιο, ήταν μεγάλη έκπληξη στην Ουγγαρία. Έχει παρελθόν, αλλά δεν είναι τόσο καλή ομάδα. Εκανε μία έκπληξη με την Βάσας».

Το… πείραγμα του Ιντέγε πως είναι «μηχανή των γκολ»: «Το είδα στα social media. Έχω σκοράρει 5-6 γκολ στην καριέρα μου, είμαι αμυντικός, οπότε ένιωσα πολύ όμορφα για το πρώτο μου γκολ με την Εθνική Ουγγαρίας. Και στην Ελλάδα χάρηκαν όλοι με αυτό το γκολ. Κερδίσαμε με το γκολ αυτό και έχουμε ελπίδες να προκριθούμε στο Euro. Είμαι χαρούμενος που ασχολήθηκε όλη η Ευρώπη με το γκολ, θέλω να το επαναλάβω και με τον Άρη. Νομίζω ότι ο αντίπαλος γκολκίπερ δεν είδε την μπάλα, είχε μεγάλη ταχύτητα».

Το ματς με την Ξάνθη: «Δεν ξεκινήσαμε καλά την σεζόν, όχι μόνο στα δύο τελευταία ματς. Δεν έχουμε καλό βαθμολογικό απολογισμό. Δεχθήκαμε πολλά γκολ, δεν είναι καλό αυτό για την ομάδα μας, πρέπει να το βελτιώσουμε. Έχουμε δεχθεί γκολ από στημένες φάσεις κυρίως και πρέπει να κερδίσουμε στην Ξάνθη, για να μαζέψουμε βαθμούς».

Την ομαδική λειτουργία της ομάδας: «Όταν σκοράρει γκολ, το κάνει όλη η ομάδα, οπως και όταν δέχεσαι. Γι αυτό και είμαστε ομάδα. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικό. Μόνο με προπόνηση μπορεί να αλλάξει. Δεν είναι φυσιολογικό να δεχόμαστε τόσα γκολ. Το 40% είναι από στημένες φάσεις. Γι αυτό έχουμε κάνει πολλή εξάσκηση να μην ξαναγίνει, γι αυτό και είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθούμε στο κομμάτι αυτό».

Την εικόνα του για τον επόμενο αντίπαλο: «Η Ξάνθη είναι καλή ομάδα, την θυμάμαι από πέρσι που κερδίσαμε εκεί με 1-0. Και εδώ κερδίσαμε με 7-2, αλλά ήταν το τελευταίο ματς της σεζόν. Τώρα έχουν 15 βαθμούς, ξεκίνησαν καλά, στα χαρτιά όμως είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά δεν σημαίνει κάτι, πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο».

Την απουσία του κόσμου από τον κυριακάτικο αγώνα: «Είναι παράξενο για μένα. Έχουμε πολύ καλούς φιλάθλους, έρχονται στο γήπεδό μας, είναι σαν να παίζουμε Ευρώπη. Δεν ξέρω πόσο κόσμο θα έχει η Ξάνθη εκεί. Πρέπει να το συνηθίσουμε. Θα είναι δίπλα μας οι φίλαθλοι, έστω νοερά και θα κάνουμε το καλύτερο».